Escapadă în Veneția de la 100 euro în aprilie! Plecare de pe Aeroportul Craiova !

0
7407

Pentru luna aprilie am găsit o ofertă de city-break tentantă pentru orașul iubirii Veneția cu plecare de pe Aeroportul Craiova. Wizzair a inaugurat ruta directă Craiova (CRA)-Venice Treviso (TSF) în luna martie 2017.


Dacă nu ați văzut orașul iubirii, luna aprilie pare lejeră, fără puhoaie de turiști, cu un climat plăcut și prețuri considerabil mai mici față de cele din plin sezon.

Veneţia este capitala regiunii italiene Véneto. Este situată în nord-estul Italiei, la Marea Adriatică, între gurile râurilor Po şi Piave. Fără îndoială, Veneţia este un oraş cunoscut în toată lumea pentru canalele sale, care curg dintr-un canal principal, Canalul Mare, care împarte Veneţia la jumătate.

Veneţia este compusă din peste o sută de insule, conectate prin 150 de canale şi în jur de 400 de poduri.

Veneţia se împarte în 6 cartiere denumite “sestieri”: Sestiere di San Marco, centrul oraşului, Sestiere di Castello, Sestiere di Cannareggio (deoarece aici era zona mlăştinoasa cu stuf), Sestiere di Dorsoduro care include insula Giudecca şi toată partea de sud a Veneţiei, şi Sestiere di San Polo e Santa Croce.

Piata San Marco poate fi considerata “centrul centrului” orasului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se gaseste Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii. Un alt simbol al orasului este Podul Rialto pe care se gasesc magazine.

Alte importante monumente venetiene sunt: Arsenalul, Bazilica Santa Maria della Salute si Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Canalele principale ale orasului sunt: Canal Grande si Canale della Giudecca. Primul imparte in doua orasul trasand un S, al doilea separa centrul vechi de insula Giudecca.

Venetia este considerat unul dintre cele mai romantice orase construite vreodata de mana omului, datorita canalelor pe care te poti plimba cu gondola, trecand pe sub nenumaratele poduri care incanta privirea, privire ce se odihneste peste casele inalte, aflate pe malul canalelor, dar si pe arhitectura impozanta a palatelor si bisericilor construite in acest oras.

Veneţia, are  trebuie să încerci mediul de transport cel mai popular în Veneţia: tipica gondolă veneţiană. Gondola este cea mai populară dintre ambarcaţiunile veneţiene, care deşi în ziua de azi este utilizată în principal pentru turişti

În timpul vizitei la Veneţia, este imposibil să nu vizitezi cele 2 insule caracteristice lagunei: Murano, caracteristică pentru arta pe sticlă, şi Burano, caracteristică pentru căsuţele colorate.


Pentru perioada 02-05.04.2017 tarifele pentru un city break ce includ transport avion si cazare hotel 3 stele cu mic dejun inclus pornesc de la 100 euro/persoană conform celor de la Mapamond Travel Agency.

Călătorie plăcută !

INFO: george.clota@mapamond.ro, tel. 0744642008

Facebook Comments

LEAVE A REPLY