Escapadă în sudul călduros: Tel Aviv și Ierusalim de 1 Decembrie cu plecare din Craiova!

0
3208

Din iunie 2017 compania aeriana wizzair a lansat zborul direct Craiova-Tel-Aviv, ceea ce ne dă posibilitatea sa vizitam Israelul ori pentru un city break in Tel-Aviv sau Ierusalim, ori pentru un circuit de pelerinaj in țara sfântă. Deși e o tara mică de doar 22.072 kmp are foarte multe de arătat.


De data aceasta, TRAVIATOR vă propune, de data aceasta un sejur de 3 zile in Tel Aviv și Ierusalim in perioada 01-04.12.2017, exact de mini-vacanța de 1 Decembrie.

Un oras-statiune unde te poti relaxa la plaja toata ziua, distra pana dimineata in cluburi, savura cafeaua pe una dintre ingustele străduțe din zona portului vechi.

Iată și câteva ponturi daca alegeti ca destinatie Tel Aviv si Ierusalim, cele două orașe emblematice din Israel:

  • De vineri pana sambata seara in Israel se sarbatoreste Shabbat-ul, iar in toata acesta perioada majoritatea magazinelor, barurilor, etc sunt inchise;
  • Moneda lor este shelker si ca paritate avem 1 leu = 0.9 shelkeri, deci conversia banilor este aproape 1 la 1.
  • Nu este un oras scump, dar nici un oras ieftin: in medie se cheltuie cam 20 euro pentru o masa insemnand un singur fel principal plus o bautura intr-un loc decent.
  • De vizitat vechiul port Old Jaffa;cu o atmosfera apare, cladiri vechi, strazi inguste.
  • La aproximativ o ora  de Tel Aviv se afla Ierusalimul; autobuzele pleaca inspre acesta destinatie cu o frecventa de 2 ori/ora. In Ierusalim orice vizită reprezinta o experienta unica: Zidul Plangerii, Turnul lui David, etc; este interesant de comparat Tel-Aviv-Ierusalim, cu schimbul de atitudine dintre cele doua orase te face sa te simti in Israel cu adevărat.
  • Desi un stat tanar ca istorie recentă, fondat in 1948 ca omagiu fata de atrocitățile suportate de evrei in holocaust, Israelul este considerat centrul crestinatatii, o regiune incarcata de mii de ani de istorie. Orasul Ierusalim este situat in centrul Israelului, are o populatie de circa 700.000 de locuitori, evrei si arabi deopotriva. Plasat strategic de circa peste 3.000 de ani, orasul Ierusalim se afla la circa 800 de metri deasupra nivelului marii.
  • Zgârie-nori, străzi si parcuri intens circulate, oceanul la dispozitia ta, nenumărate plaje, zeci de locuri unde poti iesi, manca, chefui, dezinvoltura locuitorilor, atmosfera de oras futurist si “oras relaxat” sunt câteva dintre ingredientele ce recomandă  Tel Aviv-ul ca fiind o destinație ce nu trebuie ratată.

Pentru minivacanta de 1 Decembrie, Mapamond Travel Agency ne propune o incursiune în Israel pentru a vizita orașele Tel-Aviv, Haiffa, Ierusalim si Haiffa. Fugim de gerul năpraznic din decembrie către ținuturile calde din sudul Mării Levantului.

Agentia de turism vine cu o propunere de grup organizat cu plecare de pe Aeroportul International Craiova pentru perioada 01-04.12.2017. Disponibilitate pentru maxim 15 persoane.

Costurile pentru acest sejur pornesc de la 279 euro/persoană incluzând bilet de avion, bagaj de mana mare, taxe de aeroport 3 nopti cazare la hotel 3* in Tel Aviv cu mic dejun inclus, transfer aeroport-hotel-aeroport. Informatii si rezervări pentru acest sejur se pot face la 0752.222.269.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY