Emil Boroghină în spectacolul „Berenger” la „Râmnic Inter Fest”

0
531

Omul din spatele Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova, Emil Boroghină a avut în cadrul Festivalului Internațional de Teatru ”Râmnic Inter Fest”, un recital de excepție a maestrului Emil Boroghină în cadrul spectacolului ”Berenger”, după Eugen Ionescu.


Conceput ca un recital integrat în proiectul ”De la Shakespeare la Ionescu și de la Hamlet la Berenger”, spectacolul a concentrat exemplar realitățile interioare ale evoluției lui Berenger în confruntarea sa cu Ucigașul ionescian, văzut aici nu doar ca încarnare fără chip a morții, tainică și tulburătoare pentru orice om, ci și ca emblemă a răului din om, un rău existențial cu rădăcini arhetipale, definitoriu pentru civilizația și cultura modernă.

Evenimentul cultural s-a desfășurat luni 10 octombrie,  în sala Zăvoi a Teatrului Municipal Ariel din Rm. Vâlcea.

”Berenger” este un proiect semnat de Fundația „William Shakespeare” și Asociația Culturală a Teatrului „Proxim” Cluj-Napoca.

Regia artistică: ALINA HIRISTEA Concept video și filmări: MARIUS PERŢE Regia tehnică: George DULĂMEA Operator video: Florin CHIREA Lumini: Dodu ISPAS Sonorizare: Valentin PÂRLOGEA

Facebook Comments

LEAVE A REPLY