E oficial: compania aerospațială Space X va trimite primii 2 turiști către Lună în 2018!

0
2061
@Universe Today

Compania aerospaţială californiană Space X a anunțat luni că dorește să trimită în 2018 două persoane care să călătorească către Lună, satelitul natural al Pământului.

Potrivit CEO-ului companiei Space X, Elon Musk,  două persoane vor călători tur-retur către Lună în 2018 folosind  capsula Dragon construită de compania sa. 

“Ne apropiem din ce în ce mai mult de primul zbor în scop turistic pe Lună. Celor 2 turiștii li se va face un tur în jurul satelitului natural al Terrei” a mai spus Elon Musk

Cei 2 turiști deja au achitat o parte din contravaloarea deplasării către Lună sub forma unui depozit consistent (Comunicatul companiei Space X). Întreaga misiune va dura 7 zile. 

Varianta capsulei Dragon cu care urmează să zboare cei 2 turiști nu a mai transportat în spațiu alți oameni, așadar este o premieră !

Racheta Falcon cu care urmează să zboare în spațiu nu a efectuat nici un zbor de test până acum, însă Musk spune că primul zbor al acesteia  va fi până la sfârșitul anului 2017.

Misiunea pe Lună este preconizată să aibă loc  pentru ultimele 3 luni din 2018 și ar fi evaluată de compania SPACE X la cca. 10 milioane $.

Musk a adăugat că ar fi onorat dacă NASA ar trimite astronauți împreună cu cei 2 turiști. 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY