Drum Expres de Craiova, Pa Autostrada!

0
2161
Vizita Viorica Dancila la Craiova

Premierul României, Dăncilă Viorica, a anunțat ieri(printre bâlbe și gafe) într-o vizită efectuată în Craiova, câștigătorii contractelor de proiectare și execuție a drumului expres, nu este o greșeală, se va face drum expres, nu autostradă, cu o durată de execuție  de 36 de luni, adică în Anul Domnului 2021 ar trebui să circulăm pe acest drum 🙂 . (Să vă faceți trei cruci, că va dura cel puțin 6 ani!)

Societățile care vor construi loturile I și II din drumul expres Craiova-Pitesti sunt Tirrena Scavi Spa și S.C. Spedition UMB S.R.L.

Tirrena Scavi Spa a construit, printre altele, lotul 3 al Autostrazii Sebes-Turda și podul de la Gilau peste Someșul mic.

SC. Spedition UMB S.R.L., deținută de familia omului de afaceri Dorinel Umbrărescu Dorinel, a construit sectorul de autostrada de la Gilău la Nadășelu și lucrează, printre altele, la lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva.

Ce este drumul expres?

Drum expres numit și drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteza maximă depășește 50 km/h, pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise. Aceste drumuri sunt construite în zonele unde normele de autostradă nu pot fi îndeplinite. Drumul expres este un drum de transport rutier, pe care viteza minimă de circulație al vehiculelor trebuie să fie de cel puțin 50 km/h.

Vitezele pe drumurile expres:
    a. 120 km/h pentru regiunea de ses;
    b. 100 km/h pentru regiunea de deal;
    c. 80 km/h pentru regiunea de munte.

Întreaga regiune merita o autostradă, demararea unui drum expres, chiar dacă reprezintă un compromis și o poleială aruncată oltenilor, nu aduce aceleași beneficii de dezvoltare economică.

Dar să vedem demarate lucrările, nu mai credem în minciunile acestor politicieni. Dacă ar fi să ne luam după spusele lor, noi deja circulăm pe autostrada.
Să ne aducem aminte vorbele Olguței Vasilescu din 2014!

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY