DRACULA PARK Craiova “trebuie să intre în licitație în 2017” !

0
6773
Dracula Park Craiova.
Dracula Park Craiova. @cvlpress

Craiova va avea un  parc de distracţii întins pe o suprafaţă de peste 6.5 hectare. Acesta va depăşi Water Park-ul din Lunca Jiului şi va fi amenajat în spatele Liceului de Chimie. Zona în care se va face este pe canalul Corniţoiu, vis-a-vis de Balta Craioviţa.   


NOTA BENE:

Lia Olguţa Vasilescu a explicat in 2014 că „Dracula Park” va funcţiona, de fapt, pe principiul unui orăşel pentru copii, toate cheltuielile pentru amenajarea lui fiind lăsate în sarcina unei firme de specializare care trebuie să improvizeze şi să doteze tot parcul după o temă aleasă de municipalitate, cea a lui Dracula.

Chiar acum suntem în proceduri de studiu de fezabilitate. Vrem să îl terminăm până la 1 septembrie pentru a putea accesa fonduri europene împreună cu Municipiul Plevna din Bulgaria.

Asta înseamnă că ne vom alege cu un parc de distracţii pe o suprafaţă de 6 hectare şi jumătate, exact pe zona pe care se casetează canalul Corniţoiu, care este în proporţie de 80% finalizat. Vom putea la începutul anului viitor să transformăm acel spaţiu, care la ora ctuală este un spaţiu verde şi cu o bălticică în cel mai mare spaţiu de distracţii din România pe fonduri europene”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu la emisiunea Faţă în Faţă de la Oltenia 3TV declara acum 2 ani.

“A fost demarat proiectul pentru construirea Dracula Park, care trebuie să intre în licitație în 2017” a declarat Lia Olguţa Vasilescu într-un interviu pentru Agerpress pe data 8 ianuarie 2017.

Amplasamentul propus de Primaria Craiova prezinta un incovenient: poate bloca accesul in timpul proceselor de decolmatare ale Canalului Colector Cornitoiu.

Tronsonul de pe str. Râului din canalul colector a fost casetat și la scurt timp au apărut o salbă de spălătorii auto. Nu s-au respectat normele de urbanism și nici normele de mediu !

Ulterior, acestea au fost desființate, întrucât deversau direct în canalul colector. Consecința a fost creșterea foarte mare a debitului din canal și riscul ridicat de colmatare. S-a pus în discuție și rezistența casetării, întrucât pe deasupra erau instalate peste 14 spălătorii auto, exact pe axul central al casetei canalului.

Trebuie acordată o atenția sporită acestui aspect în procesul de elaborare a studiului de fezabilitate al noului parc de distracții care urmează să fie amplasat peste Canalul Colector Cornițoiu. 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY