Demonstrație de forță și eficiență în Fukuoka, Japonia: un crater imens umplut în 48 h

0
3145
Orașul Fukuoka, Japonia

O surpare masivă de teren, de circa 300 de metri pătraţi și 20 m adâncime în centrul oraşului japonez Fukuoka (sud-vestul ţării), a provocat marţi întreruperi ale traficului şi electricităţii şi a dus la evacuarea zonelor învecinate, relevă agenţia EFE.


Cotidianul The Guardian a publicat un articol despre ceea ce înseamnă spiritul japonez, în care se arată cum o secțiune de drum din centrul orașului japonez Fukuoka, a fost redeschisă circulației la doar două zile după ce surparea unui canal colector de scurgere situat lângă o stație de cale ferată aparținând de metrou, a provocat un crater imens în asfalt și amenința să înghită și clădirile din apropiere.

Autorităţile din Fukuoka, al cincilea mare oraş din Japonia (1,4 milioane de locuitori), suspectează că surparea a fost provocată de lucrările de extindere a unei linii de metrou, a informat agenţia Kyodo.

Într-o demonstrație tipică de coeziune, dârzenie și eficiență japoneză, muncitorii au trudit zi și noapte, umplând practic și restaurând secțiunea de drum în doar două zile, potrivit presei locale.

Drumul a fost redeschis pentru trafic și pietoni dimineața devreme în ziua de marți, după ce oficialii locali au declarat că zona afectată a fost reparată în condiții de siguranță, iar zona este de 30 ori mai bine consolidată și mai rezistentă.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY