Darius Vâlcov – 8 ani cu executare!

0
2696
Foto: Octav ganea

Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani!

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, cel care este artizanul actualului program de Guvernare al PSD, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este acuzat de trafic de influenţă, dar şi spălare de bani.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

În dosar, Vâlcov este inculpat pentru infracţiuni de corupţie, trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani, infracţiuni de evaziune fiscală.
Alături de fostul ministru Darius V
âlcov mai sunt inculpați: Prina Minel Florin, Șuşală Lucian Petruţ, Timofte Petre Bogdan şi Tomescu Constantin Cristian.
Fostul ministru a fost acuzat de DNA de trafic de influen
ţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul societății Tehnologica Radion, companie care a derulat contracte cu Regia de Apă Olt privind extinderea reţelelor de apă şi canalizare din localitățile: Slatina, Scorniceşti şi Potcoava.
Anchetatorii au arătat că Darius V
âlcov ar fi obţinut și mai multe bunuri: trei lingouri de aur, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum și 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei.

Dumitru Vâlcov, tatăl fostului ministru a declarat instanței că o parte din banii găsiţi de organele de anchetă în seif îi aparțin şi că el ar fi cumpărat cele trei lingouri de aur găsite.

Conform Mediafax:

Darius avea un prieten, deputatul Bărbulescu, care avea un seif într-unul din apartamentele sale. Prin 2009, am fost cu soţia în Elveţia, la fata mea care este medic, însă acolo soţia a fost diagnosticată cu o boala gravă şi eu am stat să o îngrijesc. A venit şi fiul meu acolo şi i-am spus că am undeva 20.000 lei şi 80.000 dolari şi l-am rugat să îi pună într-un loc sigur. Prin 2011, am fost din nou în Elveţia şi am fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Am fost operat în Elveţia şi, de Crăciun 2011, am simţit că mi se apropie sfârşitul şi le-am spus celor din familie că vreau să le fac nepoţilor un cadou. Aveam nişte bani şi i-am zis lui Darius dacă poate să facă rost de nişte lingouri de aur pentru ca nepoţii să aibă o amintire de la mine. La discuţii a participat şi un nepot de-al meu care a zis că poate să facă el rost de lingouri. M-au costat 156.000 euro. Mi le-a adus şi i-am spus fiului meu să le pună în acelaşi seif”, a declarat Dumitru Vâlcov, instanţei.

Am putea spune că este încă un ”succes” al partidului condus de Liviu Dragnea!
Darius Vâlcov este omul care a făcut programul de guvernare și care ne-a aruncat pe toți în haos, în prezent acesta este consilier al premierului Viorica Dăncilă, și nevoit să părăsească Guvernul pe ușa din dos, așa cum a intrat.
Chiar dacă sentința nu este definitivă, indecența ar fi prea mare chiar și pentru PSD ca acesta să nu își dea demisia. Totuși…

Facebook Comments

LEAVE A REPLY