D-na Olguța cum susțineți AUTOSTRADA OLTENIEI ? “Ciocu-mic” ! “ALTĂ ÎNTREBARE” ?

0
24690
Selfie style. Presedintele Camerei Deputatilor si Ministrul Muncii. sursa: facebook

“Putem spune acum că vom avea autostradă şi nu mai pot spune investitorii că nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite să-şi scoată producţia din fabrică”,  declara Olguţa Vasilescu in 2013 pentru Mediafax.

O autostrada care să lege Oltenia de Bucuresti sau care să lege regiunea Olteniei la o rețea națională de autostrăzi nu este prioritate pentru actualul Guvern!


Autostrada Olteniei este o șansă la dezvoltare pentru o regiune părăsită de tineri și abandonată/ocolită de investitori, o autostradă atât de necesară pentru dezvoltarea economică a zonei.  Aceasta ar oferi locuri de muncă și un viitor unei Oltenii uitate de guvernanții României din ultimii 25 de ani.

O regiune care reprezintă principalul bazin demografic al electoratului partidului aflat la putere este și acum scoasă de pe lista de priorități până în 2020.

DECLARATIA fostului primar al Craiovei-  MEDIAFAX 2013:

Olguţa Vasilescu: Construcţia autostrăzii Piteşti – Craiova va începe anul viitor. Cât vor costa lucrările

“Am avut emoţii că domnul Dragnea (ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, n.r.) ar putea să tragă autostrada de sud pe la Alexandria. Desigur, şi aceea era bună pentru noi, însă mai importantă pentru noi este autostrada Piteşti-Craiova, pentru că ne leagă de un alt oraş important pentru industria de maşini, iar Ford a cerut autostradă care să ne lege de Piteşti. Putem spune acum că vom avea autostradă până la Constanţa şi nu mai pot spune investitorii că nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite să-şi scoată producţia din fabrică”, a declarat primarul.

Ministerul de Finanțe a dat publicității zilele trecute bugetul Ministerului Transporturilor pe 2017 unde cele două proiecte menționate lipsesc.

La capitolul ”Proiectele prioritare ale MT pentru anul 2017 şi perspectiva 2018-2020”.

Este vorba de ”autostrada Constanța-Nădlac, finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva, finalizarea lucrărilor la autostrada Transilvania, autostrada Sibiu – Pitești, finalizarea autostrăzii Sebeș – Turda”.

Proiectul de buget pentru 2017 prevede pentru dezvoltarea de autostrăzi şi variante de ocolire cheltuieli de 4,32 miliarde de lei, de 2,5 ori mai mari faţă de execuţia preliminată pe 2016, de 1,74 miliarde de lei.

Pentru 2018, actualul Guvern prevede cheltuieli de 2,57 miliarde de lei pentru autostrăzi şi variante de ocolire localităţi.

Pentru 2019, alocările bugetare se reduc drastic, la 885 milioane de lei, iar în 2020 cresc până la 1,22 miliarde de lei.

În total, pentru perioda 2017-2020 Guvernul Grindeanu prevede cheltuieli de nouă miliarde de lei pentru autostrăzi şi centuri.

Singurele referiri la Valea Prahovei sunt centurile ocolitoare Comarnic, Câmpina și Bușteni. Aceste proiecte sunt însă deocamdată blocate în diferite faze, cum ar fi licitații suspendate sau fără un câștigător desemnat.


Din cele relatate de mai, concluzia este ca, cel putin pana in 2020 nu se vor aloca bani nici macar pentru un studiu de fezabilitate, care dureaza cel putin 2 ani, iar constructia efectiva a autorstrazii a fost estimata la cca. 3 ani. 

Da, ati calculat bine, pana in 2025 Oltenia nu va fi o prioritate pentru actualul Guvern in ceea ce priveste planul de investitii in infrastructura! 

Paradoxal, populatia regiunii Oltenia a reprezentat in ultimii ani principalul bazin demografic sustinator al partidului PSD, insa executivul actual izoleaza complet Oltenia cel putin pana in 2025!


Sursa: economica, digi24, mediafax, antena3, stiripesurse, stirileprotv

***Pluritatea surselor de informare releva impartialitatea structurii continutului informational livrat!

Facebook Comments

LEAVE A REPLY