Cum se circula pe străzile Craiovei acum 100 de ani

0
11044
Mașini parcate în fața Palatului de Justiție (actual Universitatea) foto: Craiova de ieri

Printre trăsurile conduse de birjari grăbiți sau de vizitii de casă ai celor din protipendadă pe străzile Craiovei începuseră să apară, de pe la începutul secolului al XX-lea, primele automobile.


Viteza acestora și obiceiul celor ce le conduceau de a se folosi de sirene provocau spaima pietonilor și a cailor trăsurilor, motiv pentru care primarul orașului C.M. Cocazan dădea o ordonanță la 13 noiembrie 1907 prin care se limita viteza maximă a automobilelor și bicicletelor în interiorul orașului la 20 kilometri pe oră, echivalentul trapului cailor. La întretăierea străzilor viteza trebuia să se reducă la 10 kilometri pe oră, pasul cailor după cum specifica ordonanța.

Se pare că ordonanța primarului nu fusese prea mult respectată dacă doctorul Mileticiu declara într-un raport că cei care conduc automobilele “în mare parte de niște adolescenți, uneori chiar chefuiți” nu țineau dreapta drumului, viteza nu era diminuată la răscruciuri, iar “sirenele stridente de toate intonațiile sperie caii și au devenit un adevărat chin pentru nenorociții cetățeni bolnavi”. (1)

Mașini parcate în fața Palatului Administrativ (actuala Prefectură) în anii 40. foto: Craiova de ieri
Mașini parcate în fața Palatului Administrativ (actuala Prefectură) în anii 40. foto: Craiova de ieri

Regulamentul pentru circulația automobilelor stabilit de Primăria Comunei Craiova în 1913 va stabili ca orice automobil să aibă două frâne și o trompetă ce trebuia să poată fi auzită de la o distanță de cel puțin 50 metri.Trompeta era rezervată doar automobilelor, fiind interzisă bicicliștilor și birjarilor. Deasemenea, semnalul mașinilor nu trebuia sa reproducă imnul regal, cel național sau alte semnale militare. Întrebuințarea sirenelor, care puteau speria caii trăsurilor și căruțelor, era oprită.

Pe timpul nopții, automobilele trebuiau luminate de două felinare în partea din față, cel din stânga având geamul de culoare verde, iar cel din dreapta necolorat și unul spate, cu un geam roșu și altul alb care lumina numărul. Numărul de ordine era de minim 10 centimetri însoțit de literele “Cv”.

Mașini parcate pe str. Mihail Kogălniceanu în perioada interbelică. foto: Craiova de ieri
Mașini parcate pe str. Mihail Kogălniceanu în perioada interbelică. foto: Craiova de ieri

Proprietarul conducător al automobilului (regulamentul stabilea două categorii de conducători, proprietari și șoferi) trebuia să aibă cel puțin 18 ani, obținerea permisului fiind obținută în urma unei probe în care trebuia sa arate cum știe să conducă, “făcând diferite evoluțiuni cu automobilul”.

Surse: (1) Luchian C. Deaconu: Craiova 1898-1916. Saltul la urbanismul modern.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY