Cristina Neagu, desemnată pentru cea de-a treia oara CEA MAI BUNĂ JUCĂTOARE A LUMII!

0
4397
cristina neagu
@FRH - Federația Română de Handbal Official
Cristina Neagu, desemnată de către forul internaţional de profil pentru a treia oară cea mai bună jucătoare a lumii, va fi premiată, duminică, la meciul amical dintre România şi Spania, de către FR Handbal şi COSR.

Federaţia Română de Handbal o va premia pe Cristina Neagu, căpitanul naţionalei, pentru titlul de cea mai bună jucătoare din România în 2016, în timp ce Comitetul Sportiv şi Olimpic Român îi va oferi un trofeu pentru promovarea sportului românesc pe plan mondial.

Într-un final, votul a fost în favoarea româncei noastre, Cristina Neagu, iar Federația Internațională de Handbal (IHF) a desemnat-o pentru a treia oară, consecutiv, ca fiind cea mai bună handbalistă din lume.

Cristina Neagu domină handbalul feminin chiar dacă a trecut prin câteva situații dificile. Aceasta a suferit operații atât la umăr cât și la genunchi și spune că „a învățat cât de imprevizibil e sportul, de aceea joacă fiecare meci ca și cum ar fi ultimul”.

În 2016, Cristina Neagu a ajuns cu Buducnost la turneul Final Four al Ligii Campionilor și a participat cu naționala României la JO 2016 și la EURO 2016 (locul 5). Românca a fost a treia marcatoare în sezonul trecut al Ligii Campionilor, la JO 2016 și la EURO 2016.

În trecut aceasta a evoluat la ZRK Buducnost (Muntenegru), formație alături de care a câștigat Liga Campionilor EHF și titlul de cea mai bună marcatoare în 2015. Din sezonul viitor va fi jucătoarea echipei CSM București. Cristina Neagu  s-a născut în București la data de 26 august 1988.

Sursa:  digisport, http://cult-ura.ro
Facebook Comments

LEAVE A REPLY