Comisia Europeană: “Lupta împotriva corupției trebuie să continue, nu să fie subminată” !

0
1717

Lupta împotriva corupției trebuie să continue, nu să fie încetinită. Urmărim șirul evenimentelor din România și ne îngrijorează direcția în care s-a dus lupta împotriva corupției.

Ireversibilitatea progresului realizat de România în lupta împotriva corupției este o cerință vitală în procesul de evaluare și monitorizare în cadrul Mecanismului Comun de Verificare (MCV) -Cooperation and Verification Mechanism (CVM).

Raportul  MCV al Comisiei Europene publicat săptămâna trecută  a semnalat backgroundul satisfăcător pe care l-au realizat în ultima perioadă procurorii și judecătorii în marile procese de corupție.

Însă, pe de altă parte, a semnalat și riscul realizării unor pași care să submineze progresul realizat în domeniul justiției și care să producă efecte de slăbire și de diminuare  a domeniilor  și a spectrului de aplicare a justiției în cazurile de corupție.

Comisia Europeană avertizează asupra riscului de anihila progresele realizate în domeniul justiției din ultima perioadă și spune că va analiza contextul în care a fost adoptată Ordonanța de Guvern și modificările Codului Penal și a Codului Procedură.

  • Jean-Claude Juncker , Președintele Comisiei Europene
  • Frans Timmermans, Prim-vicepreședinte al Comisiei Europene

Sursa: Comisia Europeană

Facebook Comments

LEAVE A REPLY