Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ reprezintă Craiova la Concursul Naţional de Robotică First Tech Challenge

0
8892
@first_tech_challenge_romania

Craiova este reprezentată de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ la concursul Naţional de Robotică First Tech Challenge ce se va desfășura în perioada 23-26 martie 2017 în Bucureşti.


Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ reprezintă Craiova la acest concurs cu un robot ce are mai multe funcţii, printre care şi aruncarea unei mingi de baschet la coş.

Elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ sunt singurii din județul Dolj care vor participa în perioada 23-26 martie la Concursul  Naţional de Robotică First Tech Challenge, în capitală.

Echipa care vor obţine cel mai bun rezultat vor participa la finala internațională a concursului ce se va derula în luna aprilie, în SUA. Echipa elevilor de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ s-a apucat să construiască robotul de la sfârșitul lui 2016.

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, elevii noştri nu sunt implicaţi numai la olimpiadele şcolare. Au fost implicaţi într-o nouă provocare, care se pliază perfect pe preocupările lor. Este vorba de un concurs internaţional de robotică, «First Tech Challenge România», a cărui fază finală se desfăşoară în luna aprilie în oraşul San Luis din Statele Unite. Copiii sunt incluşi într-o reţea de 55 de echipaje din 33 de oraşe. S-au înscris  elevii cu rezultate foarte bune la concursurile şi olimpiadele de informatică. Din judeţul Dolj şi din oraşul Craiova singurii reprezentanţi sunt elevii «buzeşteni».
Echipa este formată din 12 elevi, din primii trei ani de liceu, pentru că după acest concurs vor urma şi alte activităţi, care se vor derula pe parcursul mai multor ani. Deocamdată, ei au o misiune foarte importantă, să construiască un robot care trebuie să îndeplinească mai multe sarcini, printre care şi aceea de a arunca o minge de baschet la un coş. Infrastructura este asigurată de firmele de profil care au organizat concursul şi au asigurat un kit cu toate piesele necesare construirii robotului. De asemenea, au donat o imprimantă 3D, cu care se construiesc piese, şi au organizat cursuri on-line de programare, care au deschis noi perspective copiilor noştri.
Şcoala a asigurat un spaţiu generos pentru desfăşurarea activităţii elevilor, laptopuri, conexiune la internet, precum şi doi profesori de specialitate, Mihaela Grindeanu şi Mihaela Iancu, pentru a-i îndruma. Este ceva nou pentru elevii noştri şi prin faptul că, spre deosebire de alte concursuri la care au participat, aici vor avea de lucrat în echipă. De asemenea, vor avea ocazia să interacţioneze cu reprezentanţi de la mai multe firme de IT din ţară“, a declarat Carmen Ştefănescu, directorul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, pentru Gds.ro.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY