Clariant va investi la Craiova într-o fabrică pilot care va produce bio-etanol!

0
3675

Grupul elveţian Clariant va investi la Craiova 23 milioane de euro, prin divizia germană care se ocupă de proiect, într-o fabrică de bio-etanol, dar şi de lignină, care ar urma să fie folosită de termocentrala CET II.


Investiţia presupune o tehnologie modernă, care va primi ajutor financiar atât de la UE, cât şi de la Ministerul Finanţelor din România.

Clariant a fost formată în 1995 ca o desprindere de la compania chimică Sandoz, care a avut şi ea bazele în Basel (Elveţia) în anul 1886. Prin descendenţa sa directă, compania a acumulat cunoştinţe şi experienţă în domeniul chimiei şi industriei pe o perioadă de aproximativ 150 de ani.

Clariant s-a extins prin încorporarea activităţii de produse chimice de specialitate Hoechst (Germania) în 1997, precum şi prin achiziţia BTP plc (Marea Britanie) în 2000 şi a diviziei Masterbatches în 2006. În 2008, grupul a cumpărat furnizorii de coloranţi de top din Statele Unite, Ryte Systems şi Ricon Colors. Cea mai recentă achiziţie, conform site-ului grupului, a fost compania inovativă de chimicale speciale Süd-Chemie (Germania), care a fost definitivată pe 21 aprilie 2011.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY