China cheltuiește 3,5 trilioane de yuani pentru extinderea rețelei de trenuri

0
3746
China cheltuiește 3,5 trilioane de yuani pentru extinderea rețelei de trenuri
China cheltuiește 3,5 trilioane de yuani pentru extinderea rețelei de trenuri. foto: Reuters

China își plănuiește un “upgrade” la sistemul de transport public național în următorii ani. Până în 2020 rețeaua de căi ferate va totaliza peste 34.000 de km. Întregul proiect de extindere este estimat la 3,5 trilioane de yuani, aproximativ 503 miliarde de dolari.


Acest plan reprezintă și o strategie de creștere a mobilității populației chineze pe distanțele mari, dar și de reducere a poluării traficului auto, diminuând emisiile de carbon.

China își dezvoltă rețeaua de trenuri care va totaliza în 2020 cca. 34.000 km de cale ferată, adică de 11 ori distanța București-Lisabona, se va reuși o conectare a peste 80% din marile metropole chinezești.

China are peste 1,35 miliarde de locuitori, peste 100 de orașe cu peste 1 milion de locuitori, iar 2 din 5 locuitori de pe Terra locuiesc în China. Necesitatea extinderii rețelei feroviare este clară !

Reteaua de cai ferate din China
Reteaua de cai ferate din China

Majoritatea rețelei feroviare din China este localizată în zona de est, mai ales spre coastă, unde sunt localizate marile aglomerații urbane.

Accesul către zonele vestice este slab, iar extinderea rețelei se va face cu precădere în aceste părți pentru a facilita creșterea investițiilor și dezvoltarea economică a Chinei vestice.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY