Centura de sud a Craiovei a fost inaugurată după 41 de luni de lucrări !

0
11861
VO Centura de Sud Craiova
VO Centura de Sud Craiova. foto: CNAIR

Varianta Ocolitoare Craiova Sud, între DN65 si DN6, a fost deschisa traficului rutier marti dimineata. Noul drum are cate o banda pe sens, o lungime de 6,3 kilometri, a costat circa 8 milioane de euro.


Proiectul a inceput inca din 2012, dar s-a blocat intre timp cand pe traseu au apărut fisuri si alte probleme de executie. Proiectul a fost deblocat anul acesta cand s-au realizat și ultimele lucrări necesare pentru deschidere.

Centura ocolitoare Craiova Sud, care face legătura între DN6 Bucureşti-Alexandria- Caracal-Craiova-Timişoara şi DN65 Craiova-Slatina-Piteşti, a fost inaugurată, luni, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, şi a directorul general al CNAIR, Cătălin Homor

Acest tronson facilitează și accesul către Aeroportul Internațional Craiova, prin legătura DN6 cu DN 65.

Localizare tronson inaugurat din Centura de Sud a Craiovei
Localizare tronson inaugurat din Centura de Sud a Craiovei

Centura de Sud este prevazuta cu un pasaj cu o deschidere totală de 227 m, 11 podete transversale si opt pentru drumurile agricole. Drumul a costat circa 36 milioane de lei (fara TVA) si sursa principala de finantare este Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Contractul de executie a fost semnat in mai 2012 cu Asocierea S.E.C.O.L.- Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. & SECOL Romania SRL & S.E.C.O.L. S.p.A.

In 2015 lucrarile au fost sistate dupa ce in corpul noului drum au aparut fisuri. Astfel, contractul a fost blocat desi lucrarile ajunsesera la circa 97%.

In 2016, dupa o expertizare a lucrarilor executate, constructorul a fost obligat de Compania de Drumuri sa faca remedierile necesare si sa deschida traficul pana la finele anului 2016.

Reprezentanţii companiei Ford au salutat inaugurarea Centurii de Sud a Craiovei, solicitată în mod expres de aceștia acum câtiva ani și despre care au spus că este “un proiect de importanţă semnificativă pentru Craiova şi pentru regiune”.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY