Cele mai frumoase 10 de muzee ale lumii!

0
2493

Cele mai frumoase 10 de muzee din lume!
Muzeele găzduiesc milioane de opere de artă, dar asta nu înseamnă că ele în sine nu sunt niște magnifice opere de artă.  


Bucură-ți ochii pe selecția realizată de msn.com și cu propunerile pentru cele mai frumoase 10 de muzee din lume de vizitat.

  1. Muzeul Național de Artă și Centrul Cultural Georges Pompidou, Franța.
    Este o bijuterie eclectică în inima Parisului, cunoscut sub numele de Centrul Pompidou, a fost conceput și proiectat de Renzo Piano, Richard Rogers, și Gianfranco Franchini în urma unui apel la nivel mondial pentru arhitecți de către Georges Pompidou, fost președinte al Franței. Centrul Pompidou găzduiește mai mult de o sută de mii de opere de artă, inclusiv vizuală, cărți, design, muzică și filme.
Muzeul Georges Pompidou photo: Bloomberg
Muzeul Georges Pompidou.   photo: Bloomberg

2. Muzeul Aan de Stroom (Muzeul Râului 🙂 ), Belgia
Inaugurat în 2011, muzeul este un cub de aproximativ 10 etaje ca mărime, cu o fațadă din gresie roșie. Conceptul și designul muzeului își are originea în birourile de arhitecți de la Rotterdam. În plus față de splendoarea sa arhitecturală, colecțiile sale impresionante etnografice, antropologice, și maritime vă va lăsa în venerație.

Muzeul Râului photo credit: Corbis
Muzeul Râului. photo credit: Corbis

3. Muzeul de Artă Contemporană Niteroi, Brazilia.
Situat în zona golfului de la Rio de Janeiro, MAC a fost proiectat de unul dintre cele mai renumiți arhitecți din Brazilia, Oscar Niemeyer. A fost deschis în 1996, după cinci ani de construcție.

Muzeul de Arta Contemporana Niteroi photo credit: REX Features
Muzeul de Arta Contemporana Niteroi.   photo credit: REX Features

4. Muzeul de Arta Moderna din Fort Worth, Statele Unite ale Americii.
Fidel elementelor artei moderne, muzeul Fort Worth a fost proiectat de arhitectul Tadao Ando-și influența lui de origine japoneză se simte acut. Format din cinci pavilioane plate cu acoperiș deasupra apei, se pare că muzeul este literalmente plutitor.

Muzeul de Artă Modernă Fort Worth photo credit: Pinterest
Muzeul de Artă Modernă Fort Worth.  photo credit: Pinterest

5. Muzeul de Istorie Naturala din Viena, Austria.
Muzeul de Istorie Naturala a fost construit pentru a găzdui colecții extrem de bogate și frumoase din istoria naturală a Habsburgilor, una dintre cele mai importante familii regale europene.

Muzeul de istorie naturala photo credit: Getty Images
Muzeul de istorie naturala.  photo credit: Getty Images

6. Muzeul de Artă Islamica, Doha, Qatar.
Eelegant și grandios, Muzeul de Artă Islamică din Doha este opera arhitectului Ieoh Ming Pei, care a proiectat, de asemenea, faimoasa piramida de la Luvru. Frumusețea sa nu a fost ieftină, ci cu un preț de 300 de milioane de dolari. Muzeul găzduiește o colecție de artă islamică datând din secolul al VII-lea până în secolul al XIX-lea.

Muzeul de artă islamică photo credit: Getty Images
Muzeul de artă islamică . photo credit: Getty Images

7. Muzeul de stat Hermitage, Sankt-Petersburg, Rusia.
La fel de frumos exterior cum este în interior, Hermitage  este considerat cel mai mare muzeu din lume în ceea ce privește numărul de lucrări expuse, printre care pot fi găsite operele lui Matisse, da Vinci, Picasso și Gauguin.

Nu mai puțin de șaizeci de mii de lucrări sunt distribuite de-a lungul a o mie de camere, neincluzând camerele rezervă care dețin aproape trei milioane de lucrări.

Muzeul Hermitage photo credit: Getty Images
Muzeul Hermitage.    photo credit: Getty Images

8. Muzeul Guggenheim din Bilbao, Spania.
Proiectat  de Frank Gehry în stilul care l-a făcut deja celebru, muzeul Guggenheim din Bilbao este dedicat artei moderne și contemporane.

Cel mai notabil, ea conține lucrări de Richard Serra, Jeff Koons, și Louise Bourgeois, supranumite veritabile superstaruri ale artei moderne. Complet acoperit de titan, muzeul a fost deschis în 1997, seducând publicul cu formele sale ciudate și interesante.

Muzeul Guggenheim, Bilbao photo credit: Getty Images
Muzeul Guggenheim, Bilbao.  photo credit: Getty Images

9. Muzeul de Arta Weisman, Statele Unite ale Americii.
Nu vei fi surprins să descoperi că Frank Gehry, arhitectul de la Guggenheim Bilbao, este, de asemenea, arhitectul din spatele Muzeului de Artă Weisman. Situat în Minnesota, muzeul este afiliat cu Universității din Minnesota și a devenit celebru datorită formei sale și design-ului aparte.

Muzeul de arta Weisman photo credit: Pinterest
Muzeul de arta Weisman.  photo credit: Pinterest

10. Muzeul Luvru, Franța.
Ultima propunere pe care v-o oferim, este celebrul Muzeul Luvru din Paris. Cel mai mare muzeu din capitala franceză și unul dintre cele mai mari din lume, afișează unele dintre cele mai importante lucrări din istorie, cum ar fi celebra Mona Lisa de Leonardo da Vinci. Clădirea este un fost palat regal, alături de Piramida din Luvru, proiectată de arhitectul american Ieoh Ming Pei, care face cu adevărat muzeul un must-see.

Muzeul Luvru photo credit: REX Features
Muzeul Luvru.  photo credit: REX Features

Spor la vizitat!
O călătorie de o mie de mile începe cu un pas.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY