Cel mai puternic uragan a distrus tot in cale! Starea de urgenta a fost decretata in SUA !

0
1478
An aerial photograph released by the Dutch Department of Defense shows the damage of Hurricane Irma in Philipsburg, on the Dutch portion of the Caribbean island of Sint Maarten.

Irma, uraganul de categoria 5, cel mai puternic format vreodată în Oceanul Atlantic, a devastat insulele Saint Martin, Antigua şi Barbuda din Caraibe şi se îndreapta, joi, spre Cuba, teritoriul american Puerto Rico şi statul american Florida.

________________________________________________________________________

Trei români, aflaţi pe insula Saint-Martin, fuseseră daţi dispăruţi miercuri noaptea.

Rudele au reuşit să afle că oamenii sunt bine, după ce au aşteptat, în tensiune, ore în şir veşti despre soarta lor .

Saint Martin, insula sub administraţie franceză şi olandeză, e distrusă în proporţie de 95%, casele nu mai au acoperişuri, hotelurile sunt sub ape, aeroportul e nefuncţional, după ce a fost lovită de rafale de vânt cu viteze de aproape 300 de kilometri pe oră.

La fel, pe insula Barbuda,  autorităţile locale vorbesc despre dezastru total, Irma a venit cu rafale de vânt de 295 km/h!

Preşedintele Trump a decretat stare de urgenţă în Florida, Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane.  Uraganul Irma va fi „cu adevărat distrugător“ când va ajunge pe coastele Floridei, a declarat joi Brock Long, şeful agenţiei americane pentru situaţii de urgenţă (FEMA), pentru postul CNN, relatează AFP.    sursa: adevarul.ro

Iata si situatia in zonele afectate de cel mai puternic uragan forma in Oceanul Atlantic:

Caraibe:

Uraganul Irma este localizat la aceasta data in zona de nord, intre Puerto Rico si coasta de nord a Republicii Dominicane.
Irma a luat amploarea celei mai mari furtuni din Caraibe a ultimilor ani. In zonele afectate sunt asteptate furtuni puternice, alunecari de teren si pagube importante pe arii locale. Sunt preconizate valuri de 6m inaltime, iar autoritatile locale au luat toate masurile necesare pentru a proteja populatia.

Insula Barbuda din Caraibe este distrusa aproape in totalitate.

In Puerto Rico 2800 de oameni sunt in cautarea unor adaposturi temporare. S-au inregistrat cantitati impresionante de apa, iar copacii pusi la pamant sunt la tot pasul. Aproape 1 milion de oameni nu au avut electricitate si 30.000 au ramas fara apa.

Zborurile programate astazi catre Republica Dominicana sunt amanate cu 24h, iar zborurile catre Cuba sunt de asemenea amanate cu 48h.

Toti turistii World of TUI precum si toti colaboratorii TUI de la destinatie sunt bine. In cateva cazuri, au fost deja mutati in alte locuri de cazare mai sigure. Peninsula Samana din Republica Dominicana este complet evacuata, de asemenea si insula cubaneza Cayo Santa Maria.

Florida:

Pentru statele Florida, Carolina de Nord si de Sud a fost declarata stare de urgenta. Aceasta este o masura standard de precautie pentru a debloca resursele financiare necesare. Coasta Floridei a fost deja evacuata. In functie de cursul furtunii, se preconizeaza masuri suplimentare pentru sud-vestul Floridei. Potrivit prognozei actuale, furtuna va lovi Florida duminica, 10.Sep., respectiv luni, 11.Sep.

Masuri:

Avand in vedere informatiile disponibile la aceasta data privind impactul sever al furtunii care se anticipeaza, este putin probabil in acest stadiu ca in destinatiile Republica Dominicana, Cuba, Bahamas si Coasta de Vest a Floridei toate serviciile rezervate sa se deruleze fara restrictii si limitari.

Touroperatori globali deja au comunicate prin care informeaza clientii

Turistii pe destinatiile Republica Dominicana, Cuba, Bahamas  sunt prin urmare informati in privinta situatiei si sunt sfatuiti sa renunte la planurile de calatorie. World of TUI permite anularea sau modificarea rezervarilor fara penalizari pentru intrari pana la 10.09.2017 inclusiv.

Turistii pe destinatia Coasta de Vest a Floridei sunt de asemenea informati si sfatuiti sa renunte la planurile de calatorie.

Se mai poate calatori in aceste destinatii?

Anul acesta s-au inregistrat cicloni foarte puternici in regiune cu Harvey si acum Irma. Nu este o situatie cu totul neobisnuita insa, deoarece sezonul uraganelor in oceanul Atlantic dureaza din primavara (Mai/Iunie) si pana in toamna (Noiembrie). Cand se dezvolta furtuni puternice desigur urmarim situatia cu foarte mare grija, precum in prezent. Siguranta turistilor nostri are intotdeauna pentru noi cea mai mare o prioritate.

Va vom tine la curent imediat ce vom avea noi informatii in acest sens.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY