Cel mai bun liceu din țară confirmă iar! Aur pentru elevii “buzeșteni”

0
15006
Colegiul Național Frații Buzețti
 Între multele știri ce leagă orașul nostru de evenimente negative, iată că există și subiecte care ne fac cinste. Colegiul Național ” Frații Buzești” reprezintă an de an, datorită rezultatelor obținute la olimpiadele școlare, la concursurile internaționale sau la evaluările naționale, un vector de știri pozitive.

________________________________________________________________

  Anul trecut, prestigiosul liceu craiovean a fost pe primul loc pe țară, având cele mai mari medii de admitere la specializările : Matematică – Informatică (bilingv limba engleză) și Științe ale Naturii.
Anul acesta, în perioada 18-19 noiembrie, în localitatea Zajecar din Serbia s-a desfășurat un concurs internaţional de matematică, cu ocazia împlinirii a 180 de ani de existenţă a şcolii organizatoare – Zajecar Grammar School.
La concursul aflat la prima ediţie au participat și patru elevi ai Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova: Ion Emanuel Crăciunescu,  Denisa Iulia Drăghia, Andrei Nicolaescu şi Cristian Bogdan Pătraşcu. Rezultatele obținute de elevii buzeșteni sunt excepționale, aceștia obținând punctaj maxim şi întorcându-se acasă cu patru medalii și cu tradiţionala cupă a competiţiei.
Cei patru fantastici din Buzești nu sunt la prima “ispravă” de acest gen, fiind olimpici premianţi la multe alte concursuri de matematică. Trei dintre ei, Denisa Drăghia, Andrei Nicolaescu şi Bogdan Pătraşcu au mai participat, vara trecută, la un alt concurs desfăsurat în Serbia, unde au obținut numeroase premii, ducând mai departe renumele Colegiului Național “Frații Buzești”.
De menționat este faptul că la concursul desfășurat la Zajecar au participat 25 de echipe venite din Serbia, Bulgaria și România, fiecare echipă fiind alcătuită din 4 elevi.
 Pe această cale, echipa Craiova Cetatea Băniei ține să îi felicite pe elevii premianți, dar și pe dascălii care se implică an de an în pregătirea lor, ducându-i  către obținerea de rezultatele excepționale. 

sursa informare: www.cvlpress.ro

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY