Cel mai bogat sat din lume cu zgârie-nori, unde venitul sătenilor depăşeşte 250.000 de dolari pe an

0
5069

Huaxi, un sat din provincia chineză Jiangsu, a trecut în ultimele decenii printr-o transformare inedită, devenind cel mai bogat sat din China și din lume. Toţi locuitorii au dreptul la asigurare de sănătate gratuită, educaţie, precum şi o casă de lux, relatează Business Insider.


Huaxi are în jur de 330.000 de locuitori şi este considerat cel mai bogat sat din China. Maşinile de lux pot fi zărite frecvent pe şoselele localităţii, scriu jurnaliştii străini.

Fiecare sătean are dreptul la o maşină, o casă, servicii medicale gratuite, educaţie gratuită şi ulei gratis. În ierarhie urmează rezidenţii din satele învecinate care au fost absorbite în timp de Huaxi, şi apoi pe treapta cea mai de jos a ierarhiei se situează zecile de mii de imigranţi cărora le revine cea mai mare parte a muncii.

huaxi_case sateniÎn Huaxi se munceşte 7 zile din 7, nimeni nu are liber în week-end, iar banii sunt folosiţi pentru diversificarea afacerilor corporaţiei.

Jurnaliştii americani atrag atenţia că localitatea idilică, unde s-a construit chiar şi un “World Park”, înţesat de replici ale unor clădiri emblematice din lume, precum şi al 15-lea cel mai înalt zgârâie-nor din lume, solicită totuşi un sacrificiu din partea celora care doresc să se bucure de ea. Astfel, toţi locuitorii muncesc şapte zile pe săptămână la una dintre numeroasele fabrici din zonă.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY