CASA VERDE 2016 : Fonduri insuficiente, mii de cereri și cozi interminabile

0
1762
Cozi pentru Casa Verde 2016
Cozi pentru Casa Verde 2016

După o pauză de cinci ani programul Casa Verde este reluat din data de 10 octombrie 2016.


Românii care vor bani de la stat pentru instalarea de panouri solare s-au îngrămădit în fața Agențiilor de Mediu, să fie siguri că primesc finanțare.

Bugetul alocat pentru întreaga țară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populației (persoane fizice), iar restul persoanelor juridice.

Populația și persoanele juridice pot primi, prin programul „Casa Verde”, bani pentru montarea de panouri solare și pompe de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile prin A.F.M. fiind în funcție de tipul instalației:

  • până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate;
  • până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate;
  • până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

“Se pare că fondurile alocate de Ministerul Mediului nu vor fi suficiente nici în acest an, iar experiențele precedente nu au fost de învățătură în elaborarea metodologiilor pentru programele viitoare. La o scurtă analiză a programului CASA VERDE de-a lungul timpului și a cererilor venite din partea populației, Administrația Fondul pentru Mediu ar fi trebuit să pună spre finanțare un buget cel puțin dublu pentru a corespunde cererilor venite din partea populației în cadrul programul CASA VERDE 2016”. a menționat Dr. Gheorghe Cloță, geograf și președinte Asociația Global City 2020.

Dosarele de finanțare pentru programul Casa Verde pot fi depuse la Agențiile de Mediu din fiecare județ în perioada 10 – 24 octombrie 2016.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul oficial al Administrației Fondului pentru Mediu:

http://www.afm.ro/casa_verde.php

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY