Care este asemănarea dintre olteni și serialul Game of Thrones ? Cum sunt oltenii și oltencele ?

0
7752
Diploma de Oltean

 Dacă vrei să cunoști cu adevărat un oltean, iată câteva lucruri pe care acesta le va înțelege mai bine ca oricine! 🙂

_____________________________________________________________________

    Saga pe care se bazează popularul serial de televiziune „Game of Thrones”, „Cântec de gheață și foc” a fost concepută special pentru olteni. Cum altfel ai putea să explici faptul că oltenii mănâncă sarmale fierbinți cu piftii înghețate, că iubesc cu patimă, dar și urăsc “ardente” și nu se lasă până nu se răzbună, atunci când consideră că au fost nedreptățiți?

olteni

Oltenii nu vorbesc repede și nici mult, ci se înțeleg perfect unii cu alții. Sunt ei vinovați că restul oamenilor nu se dovedesc suficient de ageri pentru a-i ințelege așa cum se cuvine? 🙂
 Oltenii sunt suficienti de inventivi încât să nu deosebească fructele doar după culoarea lor. Pentru ei nu există „pepene verde” și „pepene galben”, ci lubeniță și pepene.
Pâinea merge cu orice. Ce e mai delicios decât o bucată de pâine proaspat scoasă din cuptor, aburindă și atât de hrănitoare? Da, în Oltenia, pâinea face „casă bună” cu ciorba, cu mâncarea de cartofi și cu orezul. Să zică nutriționiștii ce-or vrea, tot oltenii știu mai bine. 
 Prazul este o legumă sănătoasă și uneori delicioasă, care nu constituie însă baza tuturor mancărurilor oltenilor. Într-adevăr, Oltenia e mare și rodnică și pe cuprinsul ei mai cresc, totuși, și alte legume.
oltenia eterna terra nova
sursa foto: google
 Oltenii înțeleg dragostea. Sunt pasionali și iubesc din tot sufletul, sunt îndrăzneți și extrem de seducători. Daca oltencele sunt renumite pentru faptul ca înebunesc bărbații, nici oltenii nu se lasă mai prejos, mândrindu-se cu cât de „iubibili” sunt.
oltenii
sursa foto: google

La final dăm tuturor oltenilor care ne citesc  ..o diplomă 100% oltenească 🙂

diploma de oltean
sursa : cetateabaniei.com

P.S: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare !

Sursă parțială articol: www.divahair.ro

Facebook Comments

LEAVE A REPLY