Campania ”Drept la replică pentru Craiova” medaliată cu Argint!

0
2451


Campania ”Drept la replică pentru Craiova” de susținere a Festivalului Internațional Shakespeare 2016 desfășurat în perioada 14- 23 aprilie, a fost medaliată aseară în cadrul Festivalului Internetics 2016 cu Argint la secțiunea Brand Associated Communities.


BCR, sponsor al festivalului încă de la prima ediție, a creat o campanie de susținere și un call to action către presa din România, cu ajutorul creativ al agenției de publicitate Cohn&Jansen JWT, în contextul în care, de-a lungul anilor, presa a fost mai atentă la rivalitățile dintre clanuri, la răfuielile în plină stradă sau la alte subiecte de „scandal”, din Cetatea Băniei. Campania a fost oferită craiovenilor ca un instrument cu ajutorul cărora ei să ceară Dreptul la Replică pentru Craiova: “Festivalul Internațional Shakespeare este genul de dramă de la Craiova despre care ne dorim să se scrie. Invităm presa din România ca în perioada celei de-a X-a ediții să fie alături de noi.”

Inițiativa s-a bucurat de susținerea celei mai mari comunități de promovare a Craiovei de pe Facebook, Craiova Cetatea Băniei, vizualurile provocând mii de reacții și fiind distribuite masiv, în numai câteva zile, atât de craioveni, instituții de cultură, cât și de actori, regizori, autorități locale și alte personalități din domeniul cultural sau de către presă și bloggeri.

Drept la replică pentru Craiova” a fost un manifest despre importanța echilibrării focusului între știrile considerate “serioase”, din domeniul politic sau social, și știrile culturale, deseori preluate de presa românească la capitolul “Altele” sau “Divertisment”. Cultura are nevoie de parteneri dinamici, fie că aceștia sunt comunitățile online care iau atitudine, fie că sunt canalele media care se implică activ în acoperirea știrilor și duc mai departe mesajele către audiențele lor. Din păcate, subiectele culturale sunt, deseori, Cenușărese în presa națională. Ca și cum am fi cu toții adepți ai esteticii urâtului, ne place mai mult drama din stradă decât cea de pe scenă, singura care ne mai poate salva de noi înșine prin ceea ce grecii numeau catharsis.Cornelia Pleșoianu, Head of BTL Department, BCR

Am pornit de la o realitate – lipsa de vizibilitate în presă a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova – și de la nevoia de a aduce o nouă perspectivă asupra acestui oraș, despre care, ani de-a rândul, s-a scris mai mult de rău decât de bine. Orice inițiativă pozitivă, orice act cultural din Bănie intră automat într-un con de umbră din această cauză. Este incredibil cum o percepție negativă asupra unui oraș poate să afecteze credibilitatea unui Festival de o asemenea anvergură. Am dorit să corectăm această percepție greșită asupra Craiovei și să dăm dreptul la replică acestui oraș, prin vocea celor mai afectați de ceea ce se scrie, craiovenii. Mulțumim comunității Craiova Cetatea Băniei și mulțumim Shakespeare că ești atemporal.Felicia Stoica, Senior Copywriter Cohn&Jansen JWT

Festivalul Internetics este primul Festival din România de branding, marketing și publicitate online. Începând cu acest an, Internetics a adunat în jurul festivalului mai multe instrumente și metode de a afla mai multe despre zona digitală și tehnologie: discuții și expoziții, toate menite să inspire și să aducă laolaltă agențiile digitale, dezvoltatori și companii tech – Internetics Săptămâna digitala (14 – 23 noiembrie).

Felicitări tuturor celor implicați, felicitări vouă tuturor celor ce faceți parte din această frumoasă comunitate: Craiova Cetatea Baniei.

Clip “Drept La Replica pentru Craiova”

Facebook Comments

LEAVE A REPLY