Brigadă multinațională NATO la Craiova

0
1921
Brigada NATO
sursa: www.russia-insider.com
 La Summitul NATO de la Varșovia, desfășurat în iulie 2016, aliații au luat o serie de decizii cruciale pentru asigurarea păcii și securității blocului militar, printre care trecerea scutului antiracheta de la Deveselu sub egida NATO și înființarea unei brigăzi multinaționale în țara noastră.

_____________________________________________________________________

 Ieri, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, a fost pusă în aplicare decizia ce privește înființarea unei brigăzi multinaționale în România.
Brigada multinațională NATO de pe teritoriul României va avea drept principală componentă, Brigada 2 Infanterie de la Craiova, a anunțat președintele Klaus Iohannis.
Brigada 2 Infanterie “Rovine” este cunoscută pentru misiunile sale de menținere a păcii din Irak și Afghanistan, dar și prin alte misiuni desfășurate în Angola, Albania și Kosovo.
Amplasată în apropierea scutului antirachetă de la Deveselu, brigada va fi formata din soldați din mai multe state NATO, alături de militarii noștri fiind soldați bulgari și polonezi. Întrebat ce state vor mai participa la brigadă, în afară de Bulgaria şi Polonia, preşedintele a spus că nu poate dezvălui acum cu cine se mai negociază.
Preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că în 2017 ar urma să fie anunţată capacitatea iniţială a acestei brigăzi, iar în varianta cea mai optimistă ea va fi funcţională în 2018.
„Brigada multinațională am tratat-o separat pe ordinea de zi, fiindcă aici trebuie luate decizii care se validează separat în CSAT. Pot să vă anunț, în premieră, că s-au făcut pași foarte importanți pentru punerea în practică a acestei decizii, mai exact MApN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă multinațională. Este vorba de Brigada 2 Infanterie «Rovine», care va prelua rolul de brigadă multinațională. Această brigadă își are sediul în Craiova și acolo va funcționa și brigada multinațională“, a declarat șeful statului.

 

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY