Brâncuși e acasă la Craiova!

0
1726


Toți craiovenii iubitori de frumos sunt invitați duminică, 25 septembrie, ora 17.00, la Teatrul Național “Marin Sorescu”, în sala “Ion D. Sîrbu”, să admire și să liciteze lucrări ale unora dintre cei mai talentați artiști plastici craioveni, urmând ca fondurile rezultate să fie donate achiziționării sculpturii lui Brâncuși.

Va fi un spectacol-eveniment, în care protagoniști sunt marele actor Ilie GHEORGHE, brâncușologul Paul REZEANU – fost director al Muzeului de Artă Craiova, dar și artiștii Lucian IRIMESCU, Marcel VOINEA, Viorel PENIȘOARĂ-STEGARU, Silviu BÂRSANU, Vasile BUZ, Mihail TRIFAN, Gabriel GIODEA, Cristi POPA, Iulian SEGĂRCEAU  și Rodion GHEORGHIȚĂ. La invitația TNC, aceștia au acceptat să-și doneze lucrări personale, care vor fi licitate și achiziționate de doritori. Imagini cu operele donate și detalii despre acestea sunt disponibile pe site-ul www.tncms.ro și pe pagina de facebook Teatrul Naţional Craiova.

La apelul nostru au răspuns și renumiți designeri vestimentari craioveni, spectatorii având ocazia să liciteze și pentru altfel de opere de artă… vestimentare. Natalia Vasiliev și Adina Constantinescu și-au exprimat dorința de a-l aduce pe Brâncuși acasă, prin creațiile lor.

Expoziția și licitația vor fi precedate de o conferință despre „Cumințenia pământului” susținută de dl. Paul Rezeanu, fost director al Muzeului de Artă Craiova, urmată de un monolog Brâncuși dintr-un spectacol în pregătire al marelui actor Ilie Gheorghe. Evenimentul va fi prezentat de scriitorul Nicolae Coande.

Teatrul Național din Craiova este unica instituție de cultură din Craiova ce a decis să se implice în campania de strângere de fonduri pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia pământului”. Alături de publicul fidel Teatrului Național “Marin Sorescu” ne dorim să îl aducem pe Brâncuși acasă, pentru că Brâncuși este și al nostru, al craiovenilor.

Weekend-ul cultural începe însă de sâmbătă, când vă așteptăm la un spectacol cu totul special. Direct din inima Spaniei, de la Madrid, vom putea urmări, în transmisiune directă, opera “Othello”, pusă în scenă de Teatrul Real din Madrid, English National Opera și Royal Swedish Opera, în sala Amza Pellea a Teatrului Național “Marin Sorescu”, începând cu ora 21:00.

Asociația GLOBAL CITY 2020 susține campania națională de strângere de fonduri pentru achiziționarea „Cumințenia pământului” și evenimentul dedicat Brâncuși e acasă la Craiova!

Intrarea este liberă.

Rezervări: Agenția Teatrului – 0251 413 677 / Informații: www.tncms.ro/facebook.com/tncms.oficial

Facebook Comments

LEAVE A REPLY