Berlinale 2017: ”Ana, mon amour” un nou succes pentru filmul românesc !

0
1618
Berlinale 2017. @ ScreenDaily

Regizat de Călin Peter Netzer, ”Ana, mon amour” este psihopatologia unei relații amoroase, împletirea unei drame romantice cu studiul unei boli mentale, avându-i în rolurile principale pe Mircea Postelnicu (Toma) și Diana Cavallioti (Ana).


Noul film al lui Netzer ori nu a impresionat juriul atât de mult ca lungmetrajul ”Poziția copilului”, o altă dramă familială, care i-a adus acum patru ani Ursul de Aur la Berlinale, ori tocmai distincția precendentă este unul dintre motivele pentru care Ursul de Aur s-a îndreptat în acest an către altă producție.

Cum e văzut filmul lui Netzer în presa internațională?

În ceea ce privește a doua participare a lui Netzer la Festivalul de la Berlin, criticile sunt împărțite. În presa germană s-a vorbit despre autenticitatea cu care a fost prezentată relația dintre personajele principale, Ana și Toma. O dramă jucată excelent, un fel de ședință terapeutică, scrie RBB, televiziunea publică din Berlin, pe pagina online.

Cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), pe de altă parte, a fost ceva mai critic cu Netzer, comentând tot pe varianta online că la finalul filmului ”Ana, mon amour” nu mai știi ce să crezi. ”Probabil că Toma și-a imaginat totul. Sau poate regizorul și-a imaginat ceva ce nu a funcționat și apoi a pus laolaltă ceva contrafactual, pentru a face ca eșecul său să pară un succes”, încheie autorul comentariului din FAZ.

Jurnaliștii de la Berliner Zeitung sunt de părere că finalul filmului ”Ana, mon amour” e ușor șarjat, deși pe parcursul filmului spectatorul are parte de scene puternic emoționale.

Variety scrie că filmului ”Ana, mon amour” îi lipsește ”o evoluție plauzibilă”, mai ales din cauza salturilor cronologice. Iar Holywood Reporter vede lucrurile asemănător, numind fimul ”o dramă romantică al cărei dramatism este umbrit de o structură prea complicată”.

Sursa: DW

Facebook Comments

LEAVE A REPLY