Barcelona: Fusei aici văzui asta! Partea a II-a

0
4224
Catedrala din Barcelona
Barcelona Catedral

Barcelona, orașul ce nu trebuie ratat!

Așa cum vă spuneam în prima parte, și începusem periplul nostru prin spectaculoasa capitală a Cataloniei, în Barcelona nu ai cum să te plictisești.  Pentru cei ce au pierdut partea I, aveți linkul aici.

Că tot se aproprie sezonul estival, odată ajunși în Barcelona, o baie în mare nu strică și pentru asta există plaja Barceloneta.

Barceloneta este probabil cea mai îndrăgită plajă din Barcelona, la care ajungeți foarte ușor din centrul orașului. Este un loc grozav daca doriți să fiți aproape de principalele atracții ale orașului. Pe plajă sunt disponibile multe activități, așa că nu vă veți plictisi. Cei care iubesc sporturile de apă, vor găsi magazine de unde se pot închiria echipamente de surf.

Barceloneta este cunoscută pentru ”chiringuitos”, barurile de pe plajă, ce se întind de-a lungul apei: Opium Mar, Catwalk, Shoko și Sotovento, și foarte cunoscutul Ice Bar sunt numai câteva din cele mai renumite discoteci din tot orașul, care se găsesc aici, în Barceloneta. Acest loc atrage mulți turiști, în special tineri, ceea ce-i da un aer monden locului. Daca doriți să mergeți într-un loc cu o atmosferă animată, indiferent dacă e zi sau noapte, vă recomandăm Barceloneta.

Barceloneta pietonal
Zona pietonala din Berceloneta in fundal Pestele lui Frank

Rămânem în nota de mai sus, și dacă vi se pare prea aglomerată plaja Barceloneta, aveți și plaja Sant Sebastià.

Plaja Sant Sebastià este una din cele mai lungi plaje din regiunea Barcelonei și una dintre cele mai apropiate de oraș, cu peste 1 kilometru de nisip auriu. Laolaltă cu plaja Barceloneta, este cea mai veche și mai cunoscută plajă din zonă.

Zona Portului Barcelonei a fost transformată integral începând cu anul 1990, fiind presărată cu mici dane pentru ambarcațiuni și locuri de petrecere a timpului liber, muzee moderne, restaurante și numeroase puncte de observație.

Aduana (Clădirea Vămii), Capitania General (Cartierul general naval) și Gobierno Militar (Cartierul general al marinei militare) mărginesc linia portului.

Punctul de observație Columbus sau Monument a Colon nu mai este cea mai înaltă construcție de pe faleză, dar rămâne cea mai încărcată de simboluri și poate fi un punct de plecare pentru a explora această zonă.

Totodată, de sus, poți privii cel mai mare șantier naval medieval din lume, un complex unic datând din sec. al XIII-lea. Modele de vase, desene, statui ce stăteau la prora corăbiilor, instrumente de navigare, hărți și diagrame ilustrează istoria navală a Barcelonei.

Exponatele din muzee prezintă de altfel si evoluția navigării pe mare, încheind cu submarinele, înainte de a plonja într-un virtual spectacol acvatic chiar la Barcelona Aquarium.

După acesta, vei avea cu siguranță nevoie să intri într-o cafenea-restaurant, unde poți admira portocalii din grădiniile de la intrare.

Columb
Coloana lui Columb
Dana Amarcatiuni Maritimo
Marina
La Rambla
Zona Pietonala La Rambla
Turn Teleferic
Teleferic Port
Torre Agbar
Torre Agbar sau Turnul Agbar
Aduana de Barcelona
Clădirea Vămii Portuare

Foartă multă lume face confuzia, spunând că celebra arteră pietonală La Rambla se continuă din zona comercială veche până la Barceloneta, greșit. Imediat cum treci de clădirea Vămii, începe La Rambla del Mar

Rambla del Mar
Zona pietonala Rambla del Mar

Să ajungi în Barcelona și să nu te oprești în La Boqueria, e ca și cum ai veni de la Băilești și nu ai trece prin Piața Centrală a Craiovei :). Raiul fructelor proaspete și al măncărurilor de tot felul le găsești aici. Localnici cunosc foarte bine rolul important turistic al acestui loc, să nu te ia flama la cumpărături, că prețurile nu sunt de neglijat. Forfota de aici înmulțește-o ori de câte așteptări credeai, sau ai auzit.

La Boqueria
La Boqueria

Inevitabil dacă te afli în zona La Boqueria, nu ai cum să nu dai peste Catedrala Barcelonei sau Catedral de Barcelona, mulți fac confuzie cu Sagrada Familia.
Catedrala a fost construită în stil gotic între secolul 13 și secolul 15. Fațada neo gotică a catedralei a apărut mai târziu, în secolul 19.
În timpul zilei în jurul catedralei te vei întâlni cu diverse spectacolele în aer liber cu specific catalan.

Catedrala din Barcelona
Barcelona Catedral

Dăcă încă nu te-ai pierdut citind articolul, nu vrem să te obosim prea mult, ne revedem cu superbul oraș catalan și în partea a III-a, când vom face o trecere de la celebra Opera a Barcelonei până la faimosul club de fotbal catalan.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY