Barcelona – Fusei aici văzui asta! Partea I

0
2444
BarcelonaFantana Magica Montjuic

Barcelona, orașul care e mai mult decât un oraș, e un spirit!

Începem intromisiunea noastră de călătorie în unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, Barcelona, mândria Cataloniei și nu ne vom rezuma doar la ce ne oferă orașul lui Gaudi ci și ce puteți vizita în apropierea Barcelonei.

După cum știți deja, compania Wizz-Air prin baza sa operațională de pe aeroportul internațional din Craiova, operează ruta Craiova – Barcelona dus și întors de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă.

Odată ajunși în Barcelona, aveți multe obiective pe care nu trebuie să le ratați și vom începe cu probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic, Sagrada Familia!

  1. Sagrada Familia (Sfânta Familie)

Pentru a vizita faimoasa catedrală, vă sfătuim să vă luați biletele online și din timp, verificați programul de pe site-ul oficial, pe care  îl găsiți aici: (Sagrada Familia) . Nu este necesar să aveți biletele în formă printată, este acceptată și formă electronică a biletelor.

Imensa clădire la care încă se lucrează a fost începută în 1882, finanțarea ei făcându-se doar din surse private și din biletele de intrare. Această superbă piesă arhitecturală poartă semnătură celebrului arhitect Antonio Gaudi. Toate elementele arhitecturale au ca sursă de inspirație, natura. Termenul estimat de finalizare este anul 2026.

Sagrada Familia
Sagrada Familia Front
Sagrada Familia
Sagrada Familia Interior

2. Parc Güell

Parcul care iși menține nota modernistă și amprenta lui Antonio Gaudi, reprezintă un sistem de grădini publice și elementele arhitecturale. Localizat nu foarte departe de catedrala Sagrada Familia, în zona numită ”La Salut”.
Parcul a fost construit între anii 1900 și 1914, a fost deschis oficial ca parc public în 1926 și este monument UNESCO din 1984.

Viaduct Parcul Guell
Parc Guell
Parcul Guell
Parcul Guell Intrare

3. Casa Batllo

Cu siguranță una dintre cele mai interesante clădiri din Barcelona este Casa Batllo, construită in 187,  (noi luptam pentru independența față de Imperiul otoman).
Lucrarea  la vremea reconstrucției, a stârnit controverse,  deoarece Gaudi a încercat altceva, a modelat în așa fel construcția încât ceea ce a ieșit a fost ceva inimaginabil. Moderna, futuristă, cu amprente de ”întuneric” în stil gothic dar și cu un aer mediteranean.

fatada
Casa Batllo fatada
casa batllo acoperis
casa batllo acoperis

4. Montjuic

Zona poartă numele unui deal (dealul evreilor) și a fost amenajată inițial pentru Expoziția Mondială din 1929, dar și cu ocazia Olimpiadei din 1992.
Aici găsim o suită de grădini, terenuri de sport, muzee, castel medieval, Palatul Național de Artă. Există foarte multe căi de acces și de transport pentru această zonă, funicular, telecabine, metrou. În apropiere se află Piața Spaniei, o zonă foarte animată în special seara când intră in funcțiune Fântâna din Montjuic. Aleea centrală care duce către spectaculoasa fântănă este flancată de două turnuri venețiene, ce imită celebrul turn din Veneția din Piața Dogilor.

Palatul National de Arta
Palatul National de Arta
Turnurile Venetiene Piata Spaniei
Turnurile Venetiene Piata Spaniei
Orasul Olimpic Montjuic
Orasul Olimpic Montjuic
Fantana Magica Montjuic
Fantana Magica Montjuic

Barcelona are numeroase clădiri istorice și obiective de interes, dar pentru asta vom continua periplul nostru în capitala Cataloniei și în episoadele următoare, ești binevenit la comentarii și de ce nu să ne împărtășești din experiența ta.

 

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY