Autostrada Oltenia pe lista prioritară a Guvernului Cioloș !

Autostrada Oltenia, va fi realizată cu fonduri UE în perioada 2018-2020, decizia a avut loc prin modificarea listei de priorități din cadrul Master Planului General de Transport

3
30755

Autostrada Oltenia, va fi realizată cu fonduri UE în perioada 2018-2020, decizia a avut loc prin modificarea listei de priorități din cadrul Master Planului General de Transport, de către guvernul condus de Dacian Cioloș printr-o ordonanță de guvern.
Autostrada va purta indicativul A12, iar costurile sunt estimate la 900 de milioane de euro.
Inițial, proiectul a fost lansat ca parteneriat public-privat în 2013 de guvernul Victor Ponta, dar s-a dovedit un mare eșec și a fost abandonat.

În ordonanța sunt precizate datele tehnice, autostrada va avea o lungime de 124 km și o valoare estimată de circa 900 de milioane de euro, banii vor provenii din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).
Centurile ocolitoare ale localităților Slatina și Balș vor fi prinse în proiect și se vor realiza tot din fonduri UE.

Peste doar câteva zile se va demara prima etapă , mai exact începând cu 1 noiembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va scoate la licitație studiul de fezabilitate (SF) al viitoarei autostrăzi.

Asociația Global City 2020 susține demersul unei autostrăzi care să lege Craiova de coridoarele importante de transport.

Facebook Comments

3 COMMENTS

  1. wow…..Oltenia merita aceasta autostrada sa speram ca se vor respecta termenele desi cum vad din titlul dvs reiese ca este ca si terminata 😉

LEAVE A REPLY