Autostrada Olteniei prinde viteză ?

0
7727
autostrada Pitești -Sibiu
sursa foto: economica.net
  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în cursul zilei de marți, 5 decembrie 2016, în Sistemul de Achiziții Publice ( SEAP), licitația deschisă pentru desemnarea firmei sau asocierii de firme care va revizui Studiul de Fezabilitate și va elabora Proiectul Tehnic pentru realizarea celor 125 km de autostradă Craiova – Pitești.

____________________________________________________________________

Anunțul de participare din SEAP specifică o durata a contractului de 24 de luni, precum și un termen de depunere a ofertelor foarte scurt, până pe 12 ianuarie 2017. Dacă procedura nu se va prelungi din cauza unor posibile clarificări sau contestații ale caietului de sarcini, CNAIR ar trebui să comunice câștigătorul licitației cel mai târziu pe 6 februarie. 
Principalele  sursele de finanţare a contractului sunt Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi Bugetul de Stat, în prima perioadă de programare 2016 – 2020.
Așadar, cel puțin în teorie există undă verde pentru construcția acestui drum atât de mult cerut. Să nu uităm că în luna martie a acestui an, câteva sute de oameni au format un lanț uman pe traseul autostrăzii Craiova – Pitești, pentru a atrage atenția autorităților de la București cu privire la importanța legării celor două capitale de județ. Inițiat de craioveni, acest protest s-a desfăsurat sub sloganul “Oltenia vrea autostradă”.

Autostrada Craiova – Pitești a fost promisă de mulţi politicieni şi guvernanţi, dar până acum nu a fost realizată decât pe hârtie. Cu acest drum care să lege cele doua capitale de județ am atrage mai mulţi investitori în zonă, ceea ce ar genera mai multe locuri de muncă. Este bine știut faptul că orașul Craiova, precum și toată regiunea Olteniei, reprezintă un pol de sărăcie.

Lansarea licitației pentru desemnarea firmei sau asocierii de firme care să revizuie Studiul de Fezabilitate și să elaboreze Proiectul Tehnic pentru realizarea “Autostrăzii Olteniei” reprezintă un mic pas în direcția corectă. Însă tot ce sperăm este ca desele schimbări de guvernare să nu abată atenția de la acest drum , extrem de important pentru regiunea noastră.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY