Autostrada Craiova-Pitești: o nouă licitație pentru studiul de fezabilitate !

0
7242

Autostrada Craiova – Pitesti in bugetul prezentat Comisiei de Transport si Infrastructura din Parlament: Alocație bugetară 2017: 18,920 mil. lei. Conform fisei de date a licitatiei valoarea estimată e undeva la 39 milioane lei!


Stadiul actual: Revizuire Studiu de Fezabilitate și Elaborare Proiect Tehnic pentru Autostrada Pitești – Craiova – procedură lansată cu termen depunere oferte: 17.02.2017

Pe 3 februarie un senator PSD de Dolj anunța pe pagina sa oficială de facebook:

„Aşa cum bine ştiţi, anul trecut, mai precis spre finele anului trecut, două proiecte vitale pentru regiunea noastră au fost iniţiate şi mă refer la Spitalul Regional Universitar şi la mult aşteptata, Autostradă Craiova-Piteşti” senator Radu Preda.

“Evident, că în această perioadă am aşteptat cu foarte mare interes să vedem care este stadiul în care se găsesc aceste proiecte şi prevederile bugetare care vor fi pentru aceste proiecte, anul acesta.

Din păcate, bugetul care tocmai a trecut de votul Parlamentului săptămâna trecută, generează o mare confuzie, atât la nivelul prioritizării investiţiilor, pentru că se revine la guvernarea Ponta, investiţiile fiind tăiate pentru a se genera anumite creşteri ale veniturilor celor care depind de stat.

Iar pe de altă parte, cea de-a doua confuzie care se generează este legată de stadiul la care se găsesc aceste proiecte, care pe timpul guvernării Cioloş au fost inţiate”, a subliniat Ionuţ Stroe

Exista o procedura ce se desfasoara prin e-licitatie pentru actualizarea studiului de fezabilitate al carei termen de depunere a ofertelor este a doua oara prelungit.

Suma prevazută în buget este de 19 milioane lei, deși conform fisei de date a licitatiei valoarea estimată e undeva la 39 milioane lei.

Interesant este că in buget mai apare şi un drum expres Craiova-Pitești care primește 161 mii lei (aprox. 35 000 euro) in bugetul anului acesta, din totalul de 3.872.041 mii lei. Nu intelegem exact ce s-ar putea face cu suma prevăzută si nici aparitia suspecta a acestei investitii, atata timp cat si pe e-licitatie si chiar in programul de guvernare PSD, Craiova-Pitesti apare ca autostrada”, se arată într-un comunicat al PNL Craiova transmis presei locale.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY