Astra Arad cumpărată de americanii Greenbrier

1
2856
Uzinele Astra Arad
Uzinele Astra Arad foto: www.astrarail.com

Grupul american Greenbrier, furnizor de echipamente și servicii în industria feroviara, a anunțat fuziunea cu Astra (Arad) Rail, care deține fabricile de vagoane de la Arad, Caracal și Drobeta Turnu Severin, în cadrul unei tranzacții de 60 de milioane de euro.


Potrivit unui comunicat publicat pe Nasdaq, Greenbrier va deține 75% din noua companie va plăti 30 de milioane de euro, la semnarea contractului si 30 de milioane, la 12 luni de la încheierea înțelegerii.
Astra în cifre

Compania a fost fondată în anul 1891 sub denumirea de Fabrica de Vagoane și Motoare „John Weitzer”. Principalul obiect de activitate al societății îl constituie proiectarea, producerea și comercializarea de material rulant, ce constă în special din vagoane de marfă, vagoane de metrou, utilaje specifice transportului, componente și piese de schimb.

Astra Arad  este cel mai mare producător de vagoane de marfă din România. Este și cel mai mare producător de vagoane de marfă și boghiuri din Europa.

Astra Rail Industries are fabrici la Arad, Caracal și Turnu Severin. Potrivit http://www.hotnews.ro, compania a avut în 2015 afaceri de 609 milioane lei si profit net de 57 milioane lei, numărul de angajați fiind de peste 2.400. Lucrurile s-au schimbat mult față de 2012 când afacerile erau de sub 150 milioane lei, compania avea pierderi, iar numărul de angajați era de 1.700.

Operațiunile Greenbrier (cu sediul european la Swidnica – Polonia) vor fi combinate cu cele ale Astra Rail (din România și din Germania). Noua companie Greenbrier-Astra Rail va produce vagoane pentru transportul de marfă, va avea și o divizie de inginerie și va face și reparații.
Greenbrier-Astra Rail  va avea sediu central în Olanda, va avea șase unități de producție în Romania și în Polonia, unde vor lucra aproximativ 4.000 de angajați.
Facebook Comments

1 COMMENT

LEAVE A REPLY