Astăzi încep preliminariile Campionatului European de volei masculin

0
1006
volei
Sursa foto: oricesport.ro

În acest sfârșit de săptămâna Cetatea Băniei devine capitala sporturilor de echipă, în Sala Polivalenta desfășurându-se, în perioada 15-17 septembrie, preliminariile Campionatului European de volei masculin.

Naționala masculină de volei a României debutează astăzi în preliminariile Campionatului European.  Jucătorii antrenați de Dan Pascu vor întâlni în cel de-al doilea meci al serii, începând cu ora 19:45, naționala Macedoniei.

Din echipa tricoloră fac parte și 5 componenți ai echipei de volei SCM Craiova, 4 dintre ei  punând umărul sezonul trecut la o performanță rară pentru sportul din Craiova.

Bogdan Ene, Laurențiu Lică, Mihai Mărieș și Cristi Bartha au adus echipei SCM Craiova titlul de campioana în sezonul precedent, acesta fiind primul titlu obținut de o echipa de club din Craiova după o penurie de 25 de ani. Cel de-al cincelea component al SCM Craiova convocat pentru preliminariile Campionatului European, Razvan Olteanu a fost transferat în cursul acestei veri de la marea rivală a oltenilor, ACSVM Zalău.

Programul meciurilor naționalei României este următorul:

Joi – ora 19:45 România-Macedonia

Vineri – ora 19:45 România- Estonia

Sâmbată – ora 19:45 România-Cehia

Sistemul de calificare prevede ca echipa clasata pe primul loc să se califice direct la Campionatul European iar echipa de pe locul 2 să dispute un meci de baraj cu ocupanta locului secund din altă grupa.

Meciurile, ce se vor desfășura în Sala Polivalentă, contează pentru grupa F iar accesul se face pe baza unui tichet de intrare a carui valoare este de 5 lei.

HAI ROMÂNIA!

Facebook Comments

LEAVE A REPLY