Astăzi este Blue Monday – cea mai tristă zi a anului

0
3367
www.thesun.co.uk
sursa: pinterest.com
Blue Monday” („Lunea cea tristă”) este numele dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie, considerată de consilierii de lifestyle din Marea Britanie ca fiind cea mai deprimantă zi a anului.

_____________________________________________________________________

Acestă inedită denumire pentru a treia zi de luni a lui ianuarie a apărut în anul 2005 când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.
Formula de calcul ţine cont de mai multe variabile, cele mai importante fiind nivelul scăzut de motivaţie. condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile care au trecut de la venirea lui Moș Crăciun, și poate cel mai important: numărul de zile care au trecut după încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an.

Formula este destul de complexă 🙂

formula de calcul pentru blue monday

 

 Nota Bene: Pentru prima dată, numele acestei  zile a fost utilizat  de compania Sky Travel în anul 2005, în cadrul unei campanii de publicitate. Cu timpul, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotaţii negative sociale: schimbarea vremii, ghinion în afaceri, despărţiri amoroase.

Ce recomandări ne fac consilierii de la The Sun pentru această zi :

Exercițiile fizice, începerea unei activități pe care dorim să o facem de ceva vreme dar am tot amânat-o, precum și petrecerea timpului cu familia și prietenii sunt cele mai importante “remedii” pentru depășirea acestei perioade.  În această zi, recomandă cei de la The Sun să faci o rezervare undeva, pentru o excursie sau la un film.

 

sursa : www.thesun.co.uk

Facebook Comments

LEAVE A REPLY