Aplicația care îți spune adevărul despre apele îmbuteliate din România!

0
1278

De ieri o companie românească producătoare de ape minerale a demarat un proiect foarte interesant pentru public, o campanie în trend cu timpurile în care trăim, era internetului.


În România nu există o lege care să protejeze bebelușii, impunând un conținut scăzut de nitrați pentru apa destinată hranei acestora. Deși legea în Uniunea Europeană permite o limită maximă de nitrați de 50 mg/l, medicii pediatri din întreaga lume găsesc această cifră mult prea permisivă. Ei consideră valoarea prea ridicată, fiind un risc în special pentru sugari și copiii mici. Recomandarea lor este de maximum 10 mg/l nitrați la un litru de apă.

Observând parcursul proiectelor de responsabilitate demarate și în anii trecuții de către brandul de apă minerală, enumerăm aici: ”Legea Apei” – a fost o inițiativă pentru introducerea conținutului de nitrați pe etichetele tuturor apelor din România pe
www.legea-apei.ro;
Demersul Testul Purității, reprezenta o mică bucată de hârtie, cărora le-a dat românilor posibilitatea de a testa singuri apa pe care o beau.
Celebrul brand de ape minerale continuă politica sa privind informarea publicului, și aduce în atenția românilor o aplicație numită ”AQUA Scanner” cu care consumatorii pot scana pe loc eticheta oricărei ape îmbuteliate din România.
În prima faza aplicația se poate descarcă din Google Play: AQUA Scanner, urmând ca aplicația să fie disponibilă și în App Store pentru utilizatorii de iOS (iPhone).

Aplicația se adresează tuturor celor care vor să afle adevărul despre apele îmbuteliate din România, în special tinerilor părinți care sunt asaltați de mesaje ambigue și nesusținute despre calitatea apei potrivite pentru bebeluși și copiii mici, dar și celor preocupați de sănătate și nutriție.

Rezultatele incluse în aplicație se bazează pe buletinele de analize efectuate la un laborator de analize acreditat și neutru și pot fi consultate pe site-ul aquascanner.ro.

ASOCIAȚIA GLOBAL CITY 2020 susține proiectele de responsabilitate socială care au drept scop conștientizarea și informarea publicului și consumatorului.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY