Amendați de poliție pentru postările de pe Facebook în Târgu Jiu!

0
5863

Situatie neobisnuita la Targu Jiu, unde mai multi barbati urmeaza sa fie amendati de politistii locali pentru ca i-au denigrat pe Facebook.

Oamenii au comentat un filmulet in care un echipaj aflat in misiune tragea pe dreapta soferii aflati in trafic.

Politistii locali invoca un articol de lege, potrivit caruia pe pagina personala, un mesaj facut pentru cercul prietenilor din lista, este tot in spatiul public. Amenzile pot fi constestate in instanta.

Filmuletul cu agentii aflati in misiune a fost postat pe Facebook de unul dintre soferii nemultumiti ca au fost trasi pe dreapta.

Gabriel Parvulescu, cel care a postat imaginile: “Nu e prima oara cand circula cu girofarul, cand fac mici abuzuri care te toaca zi de zi. Eu m-am legat efectiv de faptul ca foloseau abuziv girofarul si cum au inteles sa faca slalom printre masini total aiurea.”

sursa: pandurul
sursa: pandurul

Postarea imaginilor a fost urmata de zeci de comentarii negative ale oamenilor. Acum sapte dintre autorii postarilor respective au fost identificati de agenti si chemati la sediul Politiei Locale pentru a fi sanctionati.

Adrian Vitan, sanctionat pentru comentarii pe Facebook: “Nici vorba de jignire, pot sa redau si acum, cu dovada, exact ce am scris, se grabeau baietii la apelul bocancilor, nu am injurat, nu am dat nume, nu am spus nume de institutie.”

In formularea amenzilor, politistii au invocat o hotarare definitiva a instantelor de judecata potrivit careia si postarile din mediul virtual sunt considerate ca facand parte din spatiul public.

Alexandra Petrita – purtator de cuvant al Politiei Locale Targu Jiu: “Profilul personal pe Facebook, chiar daca e accesibil doar prietenilor, adica unui grup restrans de persoane, tot public este, oricare dintre prieteni putand distribui informatiile postate de titularul paginii, aspecte pe care reclamantul le cunoaste.

Un mesaj care spus pe strada, deci in loc public, constituie fapta ilicita, va avea aceleasi consecinte juridice si daca va fi postat pe Facebook”.

Amenzile pentru astfel de fapte pot ajunge pana la 1000 de lei, dar pot fi contestate in instanta.

Sursa: pandurul, ziare.com

Facebook Comments

LEAVE A REPLY