Afacere la cheie sau start-up?

0
686

Înființarea unei noi firme este de obicei costisitoare, în special în cazul unor afaceri de mari dimensiuni. În astfel de situații, cumpărarea unei afaceri existente poate fi o opțiune mai bună, ce vine cu o serie de avantaje.

În primul rând, “moștenirea” situației anterioare favorabile este poate cea mai importantă – faptul că se obține un mecanism de afaceri deja constituit. Firma are deja o imagine formată, vine cu un portofoliu de clienți, are furnizori stabili si salariați calificați, de asemenea, deja beneficiază de un sistem de organizare internă a activității.

Prin achiziționarea unei afaceri existente, sunt preluate și efectele pozitive ale rezultatelor anterioare ale firmei. În relațiile cu finanțatorii, acest lucru va conta.

Nu în ultimul rând, noul proprietar va putea utiliza datele financiare ale activității anterioare pentru a-și fundamenta strategia de dezvoltare a afacerii.

Într-adevăr, este destul de greu să găsești astfel de oferte, ele nefiind făcute publice, întreprinzătorii apelând adesea la o strategie publicitară de tip “mouth to mouth”, în cercuri restrânse de interes.

Am descoperit, însă, recent, o afacere la cheie în Craiova. Proprietarul afacerii a ales să își facă reclamă pe diverse canale media, acest lucru denotând transparență, în primul rând.

Terasa-restaurant Planter’s este una dintre locațiile cele mai alese de către craioveni pentru a servi masa, a participa la evenimente muzicale deosebite sau la petreceri private.

Cu siguranță, unul dintre cele mai mari avantaje ale Terasei Planter’s este amplasarea, implicit vederea pitorească oferită clienților, și anume, lângă intrarea principală a Parcului “Nicolae Romanescu” din Craiova. Planter’s este un business de renume în domeniu, cu o tradiție de 15 ani, păstrând un standard ridicat – printre primele 3 din Craiova – și o clientelă fidelă.

Pe scurt, ce reprezintă business-ul “la cheie” Planter’s? Un imobil proprietate privată pe un teren concesionat, o terasă pe teren închiriat, mobilierul terasei-bar, echipamentele profesioniste de bucătărie, precum și un proiect în curs de aprobare pentru concesionarea unui teren extern terasei, destinat construcției unui restaurant închis pentru sezonul rece.

Pentru cei interesați, sunt oferite și date de contact: 0759.012.203 sau terasaplanters@gmail.com

Facebook Comments

LEAVE A REPLY