A venit iarna la Rânca după Paște !

0
2956

Codul portocaliu de ninsori, valabil miercuri pentru zona montana a judetului, si-a aratat din plin efectele, la munte ningand abundent. In plus, vantul a suflat puternic, avand viteze si de peste 80 km/h, spulberand stratul de circa 15 centimetri de zapada, ceea ce a facut ca in unele locuri grosimea omatului sa fie mult mai mare.

Traficul rutier s-a desfasurat insa fara probleme deosebite, drumarii intervenind permanent in zonele in care a nins. In sprijinul lor au fost aduse utilaje din alte judete ale Olteniei, Sectia Drumuri Nationale Targu Jiu avand in administrare nu doar DN 67 C dintre Novaci si Ranca, ci si DN 66, DN 7A si DN 67 D, acestea fiind drumuri din Parang, Valea Jiului si Godeanu.

“La noi la Ranca au venit utilaje de la Dolj, pentru zona Godeanu au mers de la Mehedinti, iar pe DN 7 A si pentru Defileul Jiului avem utilajele noastre, de la Targu Jiu, si cele aduse de la Olt”, a explicat Cristi Tudor, din partea SDN Targu Jiu. Mutarea utilajelor s-a produs in conditiile in care contractele cu firmele de deszapezire au expirat inca de luna trecuta, cand iarna oricum parea a fi deja trecuta.

Iarna la Ranca

La Ranca, numarul turistilor este redus, cativa zeci de copii aflati in vacanta de primavara urcand in cursul zilei de miercuri aici pentru a se bucura inca de peisajul hibernal. Ceilalti turisti care ajung aici nu se bucura de faptul ca ninge pentru ca nu isi mai doreau peisaje de iarna acum, dupa Pasti.

sursa: ziare.com

Facebook Comments

LEAVE A REPLY