A sunat clopoțelul. 12 septembrie – Prima zi de școală

0
1142
prima zi de scoala
sursa foto: o9noapte.wordpress.com

Elevii revin astăzi la școala, după vacanța de vară, pentru primul semestru al anului scolar 2016-2017. Noul an de învățământ este structurat în 35 de săptămâni de cursuri, ceea ce însumează un total de 169 de zile de învățamant, structurate in două semestre:

Semestrul I – 12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017 – 19 saptamani de cursuri Semestrul al II-lea – 13 februarie 2017 – 16 iunie 2017 – 16 saptamani de cursuri

Vacanța de iarnă începe în 24 decembrie 2016 și va avea 2 săptămâni. Tot 2 saptamani au fost rezervate și pentru vacanța de primavară  (19-30 aprilie 2017), perioadă în care Ministerul Educației a dispus organizarea olimpiadelor și concursurilor scolare. Există, ca în fiecare an, și o vacanta intersemestrială, anul acesta perioada aleasă fiind 4-12 februarie 2017.

Cu ocazia noului an preuniversitar apar modificari și în programul “Scoala altfel”. Ministerul Educatiei Naționale a precizat că  Programul național ”Școala altfel” va avea o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și va putea fi fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la latitudinea școlilor. Intervalul aferent programului. Școala altfel” nu trebuie să coincidă cu perioada în care elevii se susțin tezele semestriale.

Reaminim că invățământul preuniversitar din Craiova este unul de top, existând în fiecare an cel puțin două licee din Craiova în ierarhia pe țară după medie de admitere. Anul acesta, “Colegiul Național Fratii Buzesti” a ocupat locul 1 pe țară, intrând in acest clasament cu două specializări: matematică-informatică și stiinte ale naturii și detronand cu această ocazie supremația “Colegiului Național Sfântul Sava din București.

 

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY