Parcul Nicolae Romanescu va fi monitorizat video

0
2887
Parcul Nicolae Romanescu
sursa: madalina-maria-rentea
 Considerat bijuteria Craiovei, Parcul Nicolae Romanescu va fi monitorizat non-stop de un sistem video ultraperformant, compus din 99 de camere, dintre care 24 mobile.

_____________________________________________________________________

Parcul Romanescu va fi monitorizat 24 de ore din 24. În preajma sau chiar în interiorul parcului – în funcţie de planul de măsuri pe care îl vom lua – se va afla un echipaj. Se va lua legătura cu acesta şi va fi o intervenţie ce se va produce undeva la 30 de secunde, un minut”, a explicat, ieri, directorul Poliţiei Locale Craiova, Tavi Mateescu.
Monitorizarea video a fost inclusă in planul de reabilitare a Parcului Romanescu după incidentele din vara anului trecut când o tânără care lucra la una dintre terasele din incinta parcului a fost găsită moartă, după mai bine de trei săptămâni de căutari, în interiorul parcului, criminalul nefiind nici acum identificat. Prin introducerea monitorizării video se vor putea evita asemenea incidente nedorite.
Cele 99 de camere video vor acoperi aproape toata suprafața parcului, excepția fiind Hipodromul. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a explicat, ieri, că motivul pentru care nu s-au putut monta camere in zona Hipodrom ține de faptul că zona respectivă se află în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului, nu a primăriei.
Conform autorităților locale, încă de acum 4 ani s-au facut solicitări pentru ca terenul pe care se afla amplasat “Hipodromul” să fie transferat către primarie, astfel încat aceasta zonă să fie inclusă în proiectul de reabilitare a parcului, solicitarile fiind însă respinse de minister.
Parcul Nicolae Romanescu se află de un an de zile într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Începute pe 19 octombrie 2015, lucrările sunt aproape de final, inagurarea oficiala a lucrării depinzând de avizul pe care trebuie sa il dea Ministerul Culturii, mai precis de Comisia de avizare a Monumentelor Istorice, aviz ce ține de nuanța pe care o va avea gardul din jurul Lacului Lebedelor. Potrivit primarului, comisia ministerială a stabilit că gardul din jurul lacului lebedelor poate fi considerat monument istoric cu condiția să fie revopsit din negru în verde.
Parcul Nicolae Romanescu din Craiova se întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare şi a fost inagurat în anul 1903 în prezenţa Regelui României, Carol I, a principelui Ferdinand, a prim-ministrului Dimitrie Sturza.
Facebook Comments

LEAVE A REPLY