Fonduri pentru Casa Verde 2016

0
720
casa verde, agentia de protectie a mediului, energie, mediu, AFM, fondul pentru mediu
sursa foto: www.alternativepureenergy.ro

Ministerul Mediului a lansat în consultare publica pe 26 iulie 2016, programele ”Casa Verde’ și ”Casa Verde Plus’ dedicate celor care doresc finanțare pentru dotarea caselor cu sisteme de producere a energiei nepoluante și izolarea lor cu materiale ecologice. Programele se vor afla in dezbatere publica timp de zece zile, urmând sa fie lansate oficial în luna august.

Astfel, pentru acest an, bugetul programului „Casa Verde” ajunge la 138 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei pentru populație.

Ce bani pot primi prin programul Casa Verde 2016 ?

Prin program se finanțează următoarele sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabila, inclusiv  cele  destinate înlocuirii sau completării  sistemelor  clasice de încălzire:
a) instalarea de panouri solare;
b) instalarea de pompe de căldura, exclusiv aparate de aer condiționat.

Finanțarea se acorda după cum urmează:
a) pana la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare;
b) pana la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aparate de aer condiționat

Cum se pot lua banii  pentru programul Casa Verde 2016?

Cei care vor sa beneficieze de aceste programe trebuie sa se inscrie la Agentia pentru Protecția Mediului de pe raza judetului unde locuiesc si sa intocmeasca un dosar. Angajatii de la Administrația Fondului de Mediu vor analiza dosarul, apoi va fi semnat un contract cu viitorul beneficiar, care va avea la dispoziție un an pentru a achiziționa sistemul și a depune facturile pentru decontare.

Grăbiți-vă pentru că se merge pe principiul primului venit, primul servit!

Pentru clădirile publice se pot obține finanțări de pana la 90% din proiect, dar nu mai mult de 500.000 de lei pentru unitățile de cult și doua milioane de lei pentru instituțiile publice. Pentru primării, subvenția este de maximum patru milioane de lei pentru orașele cu peste 100.000 de locuitori și scade gradual pana la 500.000 de lei pentru localitățile cu mai puțin de 3.000 de locuitori.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY