4 octombrie – Ziua Mondială a Animalelor

0
1378
Ziua Mondiala a animalelor
sursa foto: google images

  În fiecare an, la 4 octombrie este sărbătorită Ziua Mondială a Animalelor, instituită de Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor, în memoria Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan și protectorul animalelor.

_____________________________________________________________________

Ziua Mondială a Animalelor a fost inaugurată în anul 1931, în cadrul convenției ecologiștilor din Florența. Scopul acestei zile este acela de a crește gradul de conștientizare al populației față de riscurile dispariției a numeroase specii aflate în pericol de extincție, din cauza acțiunilor pe care omul le face, dar reprezintă totodată și un tribut față de necuvântătoare și față de oamenii care iubesc și respectă animalele.
Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în moduri distincte de la țară la țară, fără să se țină cont de naționalitate, religie sau credință.
Asociația “Global City 2020”  îşi propune să sporească gradul de conștientizare și de informare al populației cu privire la riscurile dispariției a numeroase necuvântătoare aflate în pericol de extincție din cauza acțiunilor, directe sau indirecte ale oamenilor.
Deschide ochii și gândește-te, măcar în această zi, la impactul acțiunilor tale și la suferințele animalelor, care ar putea fi limitate sau eliminate complet cu mai multă grijă și atenție.
Facebook Comments

LEAVE A REPLY