Am susținut Festivalul Internațional Shakespeare Craiova

0
638

Zilele acestea, cea mai mare comunitate de craioveni de pe facebook, Craiova Cetatea Băniei, împreună cu BCR, susținător al Festivalului încă de la prima ediție, desfășoară o campanie prin care semnalează presei, lipsa de vizibilitate a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova. Răspundem cu drag inițiativei de a promova actul artistic. Evenimentul se desfășoară între 14 și 23 aprilie în Bănie și este unul dintre cele mai apreciate festivaluri artistice de acest gen, din întreaga lume.

Anul acesta, companii teatrale din întreaga lume se întâlnesc  în Craiova pentru a celebra atât  ce-a de-a X-a ediție a Festivalului, cât și 400 de ani de patrimoniu cultural Shakespeare. De altfel, motto-ul ediției este „Shakespeare pentru eternitate”.

Pe parcursul celor 10 zile de festival, companii teatrale, precum și regizori faimoși din Marea Britanie, Japonia, Israel, Africa de Sud, India, Portugalia, Polonia, Bulgaria, Suedia, Germania, Italia, Rusia și România vor pune în scenă pentru publicul român, 46 de spectacole aclamate și premiate la nivel mondial.

Reprezentațiile oferă publicului interpretări unice, moderne ale pieselor lui Shakespeare în spectacole ce combină proiecțiile multimedia cu decorurile și costumele; dansul cu acrobațiile în aer și muzica; sau spectacole ale căror actori și decoruri sunt cetățenii și clădirile cunoscute ale orașului.

Editia din acest an a Festivalului International de Teatru va fi deschisă de spectacolul “Richard II” în interpretarea trupei Teatrului Saitama din Japonia, sub conducerea lui Yukio Ninagawa, cel mai mare regizor Shakespeare din Japonia.
  Ninagawa a împlinit 80 de ani, anul trecut și este un veșnic îndrăgostit de Hamlet: „Desigur, sunt opere extraordinare – ca tragediile Greciei Antice, de exemplu – dar nici una nu o întrece pe Hamlet.”
Mai multe informații puteți găsi accesând paginile Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova și   Craiova Cetatea Baniei .
Made by Jikky Bravo
Facebook Comments

LEAVE A REPLY