28 de ani! Mineriada

0
1326

Se împlinesc 28 de ani de la Mineriadă!

Nu trebuie să uităm că în urmă cu 28 de ani o manifestație pașnică pentru democrație a fost zdrobită de FSN (Frontul Salvării Naționale) al cărui conducător era ION ILIESCU.

Acțiunea de brutalitate a forțelor de ordine, venea în urma unei campanii de dezinformare și inflamare a opiniei publice, manifestanțiilor atribuindu-se sintagme ca golani, drogați, fasciști.

În chiar primele ore ale dimineții de 13 iunie 1990, scutierii au atacat câțiva demonstranți rămași să protesteze. Practic, începea jocul bine pus la punct de organele de partid și forțele de represiune, prin agitatori, prin autoincendierea autobuzelor plasate în jurul pieței, cu scopul precis de a dezinforma restul populației din țară. Mărturie a demersului de manipulare și denigrare se poate auzi în înregistrarea MAI, în care șeful Poliției din acea perioadă, Gheorghe Diamandescu, îi raportează generalului Mihai Chițac, ministru de Interne: “am dat foc autobuzelor, conform înțelegerii” ( Chițac, cel care reprimase manifestațiile de la Timișoara din decembrie 1989).

În cursul serii, Ion Iliescu apare la Televizunea Română și ține un discurs dramatic, prin care încearcă să inducă în rândul populației panică și dezinformare, făcând apel la populație să sprijine acțiunea de lichidare a acestei rebeliuni legionare.
Răspunsul vine de la minerii din Valea Jiului, aduși în mod organizat de către autorități. Trebuie menționat că în drumul lor spre București, directorul Gării Craiova a încetinit cât a putut acțiunea minerilor, trăgănd pe linie moartă garniturile de tren.  Drept răspuns, minerii au devastat literalamente Gara Craiova, iar directorul pentru nesupunere a fost demis de ministrul transporturilor din acea perioadă, Traian Băsescu.
Minerii ajung in capitală, unde iadul se dezlanțuie.

După ce au răscolit capitala și pe locuitorii săi, minerilor li se mulțumește direct de către ION ILIESCU, artizantul acelor sângeroase zile.

Facem o paralelă în timp, cu manifestația organizată de PSD în weekendul ce a trecut, urmașul de facto al FSN, având în vedere metodele de forțare și manipulare în rândul populației.
Click pe:
Discursul de Multumire al lui ION ILIESCU adresat minerilor!

minerii
grupuri de mineri in Capitala
articol
Material de dezinformare in presa controlată de FSN

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY