21 septembrie – Ziua Internațională a Păcii

0
909

Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie. Aceasta este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. De exemplu cum ar fi încetarea temporară a focului într-o zonă de război pentru accesul ajutorului umanitar. Ziua a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982, iar de atunci este sărbătorită în fiecare an de mai multe națiuni, organizații politice și militare .

Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii” este sunat la sediul ONU (în New York City). Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”.

Pe inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”.

Conceptul PACE este fundamental pentru fiecare cetățean, națiune, pentru umanitate.

Pacea reprezintă starea de bună înțelegere între popoare, situație în care nu există conflicte armate sau război între state, popoare, populații. Mai reprezintă acordul părților beligerante asupra încetării războiului, sau tratatul de încheiere al unui conflict armat.
Într-o comunitate socială Pacea înseamnă lipsă de tulburări, de conflicte, de vrajbă, deci armonie, împăciuire.

Pacea, de asemenea, înseamnă liniște sufletească, stare de calm sufletesc, tihnă, repaus, odihnă, lipsă de zgomot și de mișcare inutilă, tăcere. Religios: Liniște veșnică a omului după moarte, odihnă de veci!
Latinește : Pax, pacis, pax vobiscum!
Menționăm că educația şi pacea socială, respectul sunt fundamental necesare în familie, în școli, în societate, în lume.

Avem nevoie de pace de toate felurile pentru a evolua  noi înșine, dar și ca rasă umană !

O campanie de informare și conștientizare a publicului larg despre semnificația Zilei Mondiale a Păcii realizată de Asociația Global City 2020.

Susține și tu campania de informare și distribuie acest articol.

 

Facebook Comments

LEAVE A REPLY